Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Mini Dilten

Beate, Speedy og Freddy.

Takk for innlegget deres :-) jeg har sittet og tenkt akkurat det samme som dere skriver etter at dette ble en diskusjon.
Jeg valgte å ikke blande meg opp i dette fordi det fort kan skape “irritasjon” og “sammensvergelse” blant dilterne, og er det noe jeg ikke vil så er det å treffe på irriterte tur diltere i skogen, der vil jeg kose meg og nyte den frihet vi har muligheten for. Jeg bruker også Ola Dilten til å komme meg ut i marka for helse og rekarasjon, stempling av bok og poeng er en seier for meg selv og ingen annen. Nå har jeg blandet meg inn i diskusjonen, men det er i grunn bare for å vise min støtte til de av oss som klarer å kose seg med dilten uten å gjøre det til en masete konkuransje. God tur
Var forresten en tur i marka på Himmelspretten uten å ha med meg stemplings heftet, da var vi innom post 39 og så på veggmaleriet, den stemples på en annen tur :-)

SKULLERUDÅSEN

Hei, jeg gikk denne turen i fantastisk vær, og lukten av skogen var utrolig deilig. Endorfinene var på plass. Dagen før, altså mandag, hadde jeg en mislykket tur, hvor jeg overhodet ikke fant en eneste post. Da begynte jeg fra vannbassenget. Det var dumt. Dagen etter, tirsdag, fant jeg alle 5 postene på 2 timer!! Da begynte jeg fra post 26, videre til 30, så 29, og deretter 28 og 27. Gikk veien tilbake i varmt deilige vær til parkeringen på Skullerud. Det ble en fantastisk opplevelse. hilsen Turid

Mini dilten

Synes det blir litt for mye konkurransepreget når folk begynner å skrive om poeng som blir gitt og ikke. Ola Dilt er beregnet for at folk skal få komme seg ut i marka og få oppleve nye plasser bort ifra hovedstier. Samt fra min side er det også en motivasjonsfaktor om å komme meg ut. Hadde jeg engasjert meg i poeng som blir gitt og ikke hadde jeg nok funnet meg noen andre orienteringsturer. Der man konkurrer om poster og poeng ikke i Ola Dilt turorientering.

Klipping av minidiltposter

En enkel løsning hadde vel vært at de under 15 hadde vært skilt ut og hadde fått sin egen liste (resultatliste). Skjønner at noen tar dette som en konkurranse og da ville de som ble sammenlignet med heverandre konkurrert på like vilkår. Om det er en bedre prestasjon av en 14-åring å ta alle postene sammen med sin familie enn det er å klare alle postene når du er 75-80 år, kan jo være en diskusjon hvis konkurransen er viktig.

Fjernpostene

Er det noen som vet om fjernpostene er satt ut? Ivrig i tjenesten her ja :-)

Klipping av Minidilt-postene

Når man sender inn klippeheftet ved slutten av sesongen er det en rubrikk som heter “ Sum poeng i år: “ Der er det opplyst om at det er “ Inkl. prøveposter, alle ekstraposter og Minidilt. “.

Siden Minidilten regnes med i totalsummen (også for “voksne”), kan jeg ikke forstå hvorfor man ikke skal kunne registrere disse online.

Hvis Minidiltere skal ha disse poengene “for seg selv” så får vel de da også holde seg unna de “voksne poengene”.

Pga dette mener jeg at alle skal få klippe Minidilt-poster online. Vi klipper dem på papiret, og poengene regnes med når sluttsummen regnes ut.

Fin søndagstur

Jeg tok post 1-5 og 36 på Lutvannskartet etter en fin søndagstur. Møtte mange folk på tur i marka.

Det var helt bart i marka og kun litt vått på myrer og i søkk. Det var ikke noe problem å gå rundt for å komme frem til postene så jeg kom tørrskodd hjem.

Endelig er Ola-Dilt sesongen i gang for meg. Håper været holder seg så jeg kan få tatt de andre periode 1 postene før periode 2 settes ut.

Post 37

Har tatt 3 historiske poster i dag, men har tydeligvis notert feil på nr 37. Noen som har tatt den og vil dele koden med meg?