Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Gruva i Dalsåsen

For noen år siden var det også en post ved denne gruva. Jeg ble da nysgjerrig på hva det var og kontaktet Naturhistorisk museum. Geologer der ble også interessert og tok en ekskusjon til stedet. De konkluderte da med at det hadde vært tatt ut feltspat, enten under krigen eller rett før. Denne informasjonen videreformidlet jeg til Even Saugstad som har tatt det med som informasjon under “Dalsåsen” i sin bok “Østmarka fra A til Å.
Jeg har hatt en fin tur over Skullerudåsen i dag og tatt postene der. Det er fint tiltråkkede stier, men noe glatt enkelte steder. Greit med pigger!

Post 26 på Skullerudåsen

Ja, en spennende post, jeg mener det er et stenbrudd/“gruve”, som nå er murt igjen.
Om noen har kunnskaper innen geologi, gi gjerne et in-put her i bloggen.
Fra før er det jo både jern- og sinkgruver i Marka, men hva som man har lett etter her, vet jeg egt ikke.

Hilsen Ola Dilt

Puttåsen

Tok Puttåsen i dag, nydelige forhold. Alle postene inkl. prøvepostene var greie å ta på bena. Icebug m. pigger fungerte fint, litt dyp sne enkelte steder – men ikke plagsomt. PS. hvis du ønsker å krysse mellom post 6 og 7 er det mange spor og dyp sne flere steder. Jeg gikk med staver, mye sikk sakk og dyp sne, men gikk rett på til slutt. Det går fine stier inn til hver post og kan være like greit å gå tilbake til veien og så inn til posten. Lykke til :-)

postene 1 t/m 5

Ja, nå er vi i gang igjen. Synd at vi ikke visste om åpningsdagen, men dagen idag var helt nydelig. Fin runde!

Slettfjell

Tok postene på Slettfjell i et praktfullt vær. Få problemer, selv om jeg måtte vasse i snø ved post 20. Så lenge jeg holdt meg til stiene og skiløypene var det ikke vanskelig å gå på skara.