Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Tretjerna-kalking

Fant nettopp mye info på miljostatus.no om kalking fra Helikopeter. Ser at vi fikk en bedre lenke.

Man lærer så lenge man lever:-)

Tretjerna

Siste post på ruta 41>73>42, det ble mye klatring idag.
Noe sånt har jeg aldri sett før. Sikkert noen som kan forklare..

Fin turhelg

I strålande sommarvêr vart fangsten 15 postar denne helga (46-50, 21-25 og 51-55). Det er både blåbær og molter å finne no, om enn ikkje så mykje. På myra ved post 48 (kartet over Skullerudåsen) var det ein del modne molter å sjå. Planen vidare no er å spreie turane utover ettersommaren og hausten slik at postane kan takast stegvis.
Olaf Almenningen

Absolutt ikke slutt for i år!

Jeg har «spart» en del poster som ligger i nærheten av sikre soppsteder. Disse skal jeg besøke utover i august. Og så er det alltid spennende å gå litt «off pist» og oppdage nye forekomster av kantarell og piggsop

I går ble det en liten aftenstur fra Grønmo til Dølerud med turkameraten. Vi rota skikkelig rundt omkring post 75, men vi fant den da til slutt – liggende på bakken (se bilde).

Rett sør for Dølerud fant vi også motivet som kan beskrives ved strofen «nytt liv av daude gror». Hvor bærekraftig akkurat dette fenomenet er på sikt når den gamle trestammen knekker og ramler ned er noe usikkert…

Takk for i år?

Nei, heldigvis ikke. Har mange poster igjen, og ser frem til flere flotte turer i august og september :-)
Slett ikke sikker på at jeg tar alle postene men artig lell!!

Takker også for i år.

Avsluttet med Puttåsen, Haukåsen og Slettfjell på en gang.
I motsetning til vaffelspiserne som fortalte om en våt og myggete tur, hadde jeg en fantasktisk tur: overskyet (ikke for varmt) – litt kjølig vind (avkjølende) og gode myggmidler, og da var ikke postene så altfor vanskelig å finne. Strevet mest med 64 som var den aller siste jeg tok.
Turen tok 11 timer og var 2,4 mil lang.
God trening til ukene på fjellet som ligger forran meg. Takk til OD og til alle hyggelig diltere som jeg har møtt i løpet av sesongen. Gleder meg allerede til neste år :-).
(ps. kanskje jeg treffer noen av dere på Kjentmannspostene??)