Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 29

SKULLERUDÅSEN

Hei, jeg gikk denne turen i fantastisk vær, og lukten av skogen var utrolig deilig. Endorfinene var på plass. Dagen før, altså mandag, hadde jeg en mislykket tur, hvor jeg overhodet ikke fant en eneste post. Da begynte jeg fra vannbassenget. Det var dumt. Dagen etter, tirsdag, fant jeg alle 5 postene på 2 timer!! Da begynte jeg fra post 26, videre til 30, så 29, og deretter 28 og 27. Gikk veien tilbake i varmt deilige vær til parkeringen på Skullerud. Det ble en fantastisk opplevelse. hilsen Turid

Skullerudåsen, Post 26-30

Vi hadde en flott tur her i dag. Sokkene ble fuktige i skoene, men det var mest av svette. Det var stort sett bart i terrenget. Stiene hadde noen innslag av isflekker. I hovedsak kan vi melde om fukt som etter et regnvær om sommeren og svært godt vær!

Gruva i Dalsåsen

For noen år siden var det også en post ved denne gruva. Jeg ble da nysgjerrig på hva det var og kontaktet Naturhistorisk museum. Geologer der ble også interessert og tok en ekskusjon til stedet. De konkluderte da med at det hadde vært tatt ut feltspat, enten under krigen eller rett før. Denne informasjonen videreformidlet jeg til Even Saugstad som har tatt det med som informasjon under “Dalsåsen” i sin bok “Østmarka fra A til Å.
Jeg har hatt en fin tur over Skullerudåsen i dag og tatt postene der. Det er fint tiltråkkede stier, men noe glatt enkelte steder. Greit med pigger!