Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 82

Fjernt er flott

Tok de siste fire postene i dag 6.10. De “fjerneste”, men også de hyggeligste i år. Post 83 på odden i Steinsjøen var vakker! Sola skinte, og selv om veien dit ga våte føtter, var det godt å sitte ned med nisten. Og på vei til eller fra alle postene møtte vi blide postjegere, som alle var ute i siste liten og ønsket hverandre god tur! Takk for denne sesongen. Tomas Algard

Fjernposter

Tok fjernposter 81-85 i går. Sinnsykt mye vann og store bekker til tross for at det nesten ikke hadde regnet i løpet av natten! Hadde planlagt en rett linje østover fra post 82 over Hamliåsen, Gråbeindalen og raka vegen over åsen mot post 83 ved Steinsjøen. Det var imidlertid så mye vann på myra i enden av Gråbeindalen at kano var det eneste som ville fungert. Måtte derfor “bushe” lengs vestsiden av Kløftetjern (møkkaterreng) og helt opp til blåmerka sti ved nordsiden av Vardåsputten før vi fant tørt land… Tilbake ved parkeringsplassen på Bysetermåsan ca. 11:30 oppdaget vi at vi var heldige som hadde parkert på øvre del av parkeringsplassen. Nedre del ved myra var dekket med minst 30 cm. vann som hadde kommet i tilsig i løpet av drøye 6 timer…. :-)

Fjernposter

Hadde en deilig dag fra tidlig om morgenen, og plukket fjernpostene. En del store, våte myrer, men ambisjonen var å komme tørrskodd til de 2 første postene, deretter hadde jeg ingen forhåpninger om å være tørr på beina. Støtte på 2 traner som spankulerte på Skogsmosen, lite redde for mennesker. Ellers så jeg en fururot, kraftig hakket i av en spette, her må det ha vært intens insektjakt.
Turens lengde med mitt veivalg ble 17,0 km

Fjernpostene

17. mai er en fin dag å være i skogen. Jeg og gubben tok alle fjernpostene, og det brukte vi hele dagen på. En utfordring og komme seg fra post 83 ved STEINSJØEN (ser noen lenger ned her kaller det Askevann) og videre til post 82. Men alt går bare man er ivrig nok. Flott dag med deilig temperatur (bortsett fra en kraftig regnskur med torden).

Spinnern 2.periode + Fjernpostene er ute!

For de som er “gått tomme” for poster, er nå både Spinnern 2.periode, samt Fjernpostene satt ut. Fra før, er alle “Historiske poster” ute.
Det er flott i skogen nå, mye hvitveis og bjørka er i ferd med å bli grønn.
Men ennå er det krampaktige rester av vinteren, som denne is-skulpturen ( bildet) som postutsetteren fant mellom post 42 og 43 NØ for Sandbakken.

God tur fra Ola Dilt