Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Hoggorm i slutten av september

Hadde en fin, liten rundtur med postene 71-72-73 i ettermiddag. Vi fikk en overraskelse like ved post 73 – se bildet. Normalt hadde jeg forventet at hoggormen kjapt hadde stukket av, men det gjorde den ikke. Da jeg provoserte den litt med et strå begynte den med høylytt hvesing. Selv om vi sto flere meter unna lå den fortsatt og hveste. Ingen forsøk på å stikke seg unna hvilket den hadde rikelig anledning til. Forklaringen er kanskje treghet pga relativt lav temperatur? Jeg vil tippe lufttemperaturen var ca 12-13 grader (kanskje lavere på bakken) da vi påtraff hoggormen.

Åstedet for hva?

Sør for post 59 kom vi over dette åstedet. Her er det noen som har kost seg med et måltid fugl. Noen kyndige som kan fortelle litt mer om dette? Hva slags offer (fugl) og hva slags sannsynlig predator?

Kode post 25

Flott tur med innlagte poster 21-25 i dag. Noen som kan hjelpe med koden på post 25? Den glemte jeg å notere da Nano ble så opptatt med den hyggelige damen som også hadde rota med å finne denne posten. Men hun husket i alle fall å notere koden! :-)

Klimaendringer ...

Et stemningsbilde fra gårsdagens OlaDilt tur vest for Østmarksetra.
Nå må global nedkjøling tas på alvor! … eller … nei, det ble visst litt feil … ;-)

Nytt år - nye poster :-)

Ja, da er vi i gang igjen. Kjempeoppmøte ved Østmarksetra, og jeg valgte å ta prøvepostene E-F-G-H heller enn å gå i kø på åpningspostene (som jeg har tenkt å ta i ettermiddag).

Koden på prøvepost G glemte jeg dessverre. Men hvis jeg legger ut et pent blåveisbilde her så kan sikkert noen hjelpe meg med den glemte koden?