Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Kveldsrunde fra Oppsal til Lutvann

Nå i innspurten blir det mye tur-O poster, da jeg har poster fra mange opplegg i Østmarka, Lillomarka og Sørmarka. Veldig artig med variasjon og se hvor ulike områdene er, selv om de er relativt nærme hverandre på østsiden av Oslo.

Mandag 29/9 ble det en kveldsrunde fra Oppsal for å ta de gjenværende postene på Lutvannskartet. Startet med de 3 vi hadde igjen fra 2. periode 21-23, før vi tok alle fra 3. periode, så totalt 8 poster.

Lutvannskartet syns jeg er et av de vanskeligste områdene, selv om det var her jeg vokste opp som barn og ungdom. Kartet er spekket med detaljer, og selv 1:10.000 versjonen er vanskelig å lese pga. detaljrikdommen, der de nesten står oppå hverandre. Noen ganger er det vanskelig å se om det er små stier eller rekke med skrenter, så lett å ta litt feil.

Det gikk greit helt til vi nærmet oss mitt barndomshjem ved kassehusene øverst på Haugerud. Vi skulle krysse fra det vi kalte tømmerløypen over til lysløypen, samtidig som det begynte å mørkne. Da er det ikke lett å finnavigere. Vi slet som flere andre med post 55, den var svært vanskelig å finne i mørket. Vi trålet området på kryss og tvers, og etter lang leting så fant omsider Steinar posten. Her var det trangt, bratt og tricky.

På vei mot sisteposten 53 skulle vi bare følge stien rett sørver over kollene, men isteden havnet vi på blåstien som gikk ned mot Lutvann. Her ble det også mye fomling i det trange, bratte området. Vi gikk tilbake, men fant aldri den stien som så så grei og enkel ut sørover på kollene mot posten. Jaja…, sånn kan det gå når kveldsmørket visker ut detaljene, og vi ikke hadde ikke med de beste hodelyktene. Etter mye virring rundt på en kveldmørk kolle, så fant vi omsider posten. Så var det å finne sikreste vei ned til lysløypen, og gjett om vi var glade da vi omsider så lysene i det fjerne.

Artig tur, men mye mer slitsom enn forventet. Vi skulle ha startet fra Haugerud, derfra ligger postene på en naturlig runde som ville spart mange kilometer. Vi endte med over 11 km., mye mer enn planlagt for en kveldstur. Ønsker meg Lutvannskartet i 1:7500 ;-)

Rundtur rundt Puttjernene

I går kveld ble det en Ola Dilttur til de gjenværende postene fra 1. periode + post 59. Vi parkerte ved Lindeberg og gikk sørover på blåsti til postene 6 og 7. Her ble vi fristet til å ta en rundtur i åsen høyt over og vest for Puttjerna, før vi gikk ned til dalen og langs begge vannene til post 10 ved Grønlia.

Riktig sommeridyllisk var det her i kveld, og idag var det tørt og greit å ta seg gjennom denne trange eventyrdalen. Turen ble litt lengre og med mer utsikt enn den korte vi hadde sett for oss, men det er slike 'omveier’ som ofte gir den beste opplevelsen. Deilig og ikke for varmt å ta en kveldstur i det flotte pinseværet vi har hatt i år!

Prøveposthelg og åpningsdag i mars

Siste helgen i mars ble det åpningshelg med prøveposter både ved Ellingsrud og Ulsrudvann i nydelig sol og vårvær.

Alltid et høydepunkt å få Ola Diltkartet mellom hendene igjen, og lørdag startet med prøvepostene fra Ellingsrud. På veien var vi også innom flere cacher, og det ble besøk i fjellgangen på Ellingsrud T-banestasjon og klatring i trær. Vi tok med oss post 9 på veien, men resten av Puttåsenpostene gjemte vi til vi fikk klippeboken. Det ble også en god runde på sørsiden av lysløypen etter flere cacher, men mer til øst enn 1. periodepostene kommer.

Søndag var vi sammen med flere hundre andre i nærskogen min innenfor Ulsrudvann. Vi kom etter at Ola Dilt gikk tomt for prøvepostkart, men vi fikk dem inntegnet på Minidiltkartet. Så ble det en runde til både åpningspostene og prøvepostene her, og delvis på stier og utsiktspunkt vi faktisk ikke hadde vært på før. Utrolig bra at det dukker opp nye stipostmuligheter, så takk for det ;-)