Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Cudrios stein

Syntes at steinen som var post 81 egentlig var litt beskjeden til å ha fått et slikt storslagent navn. I Østmarka fra A til Å (2000-utgaven) står det bare:

Stor stein vest for nordenden av Svartkulp. Navn etter Peder Cudrio.

Under naboopptegnelsen, for Cudrioberget, står det imidlertid:

...og på det som fikk navnet Curdrios stein skal Peder, og senere Karen Cudrio, ha hatt sin faste hvileplass på befaringsturene i Losby- og Rausjøskoden.

Så da så. Fin tur var de uansett, Drettvann rundt.

Til utgivernen av turkartet: det hadde vært fint om det hadde vært merket på kartet at stien ned til Svartkulp går i våt myr.

Vakkert i skogen

Det var mye opp og ned for å ta Spinnern-postene for tredje periode – kanskje sesongens tøffeste tur. Men hva gjør vel det når det er så vakkert i skogen som det er nå.

Bevere ved Nøklevann?

På veien hjem etter å ha tatt Slettfjell-postene oppdaget vi noe som vi først trodde var økse-hærverk, men som ved nærmere ettersyn vi kom til antagelig var gjort av bever. Det må være en ambisiøs bever som går i gang med Nøklevann.

Varde

Noen har tatt seg brydderiet med å bygge en varde ikke langt fra post 78. Etter mosen på steinene å dømmer har den også stått der noen år. Fint rastested på kanten av stupet.

Grastjern

Fjernpost nr. 84 ligger riktig så idyllisk til ved Grastjern, også var det en ikke mindre idyllisk rasteplass like ovenfor. Fin tur Tonevann rundt også.

Slettfjell

Hadde glemt at det var Ola Dilt-dager a gitt, og hadde dermed med ikke med det rette kartet. Fin tur likevel i så mye “parkterreng” som det vel går an å finne i Østmarka