Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Koder på Fjernpostene

Beklager å måtte melde at post 81 fortsatt ikke er mulig å registrere med den koden jeg har på tatt bilde av. Kan dere se på denne igjen…?

Takk så mye for at dere fyller helgene og fridagene mine med dette :-)

Fjernposter

Første gang vi har tatt fjernposter i april! Dette var flotte poster, som kunne tas som en naturlig rundtur. For oss var det enklest å sykle fra Losby til Askeslora, derved ble vandringen redusert til drøyt 14 km. Særlig spennende var det rundt Skålsjøen. Det stod 2 traner i myra i NØ, disse tok flukten da vi kom. Langs bredden av Skålsjøen til post 83 var det utrolig mye spor etter bever, om enn mye gammelt. En stor flott beverhytte ligger bare noen meter fra posten. Det lange strekket mot Høgmyrkollen var lettgått, og vi hadde innslag av orrhanebuldring fra tretopper. Gå sørover ut fra post 82 på vei til Cudriosteinen. Vest for Høgmyrkollen er det tildels MEGET bratt, selv om det finnes ett og annet skar som kan følges.
Postene var plassert gode steder!

Fjernpostene

Mitt poeng er bare at de kodene som står på postene og det som er registrert på turorientering ikke er det samme, så det bør rettes opp på postene ellers så vil dette komme opp hver gang noen skal registrere kodene.

Jeg vil også benytte anledningen til takke for fint opplegg, ikke minst fjernpostene står i et flott området.

Får ikke registret fjernpostene

Jeg var og tok fire av fjernpostene i dag(81-85-84 og 83), men når jeg registrerer koden som jeg har tatt bilde av, får jeg beskjed om feil kode. Jeg vet at jeg har riktig kode siden jeg tok bilde av postkodene. Kan dere få sett på dette?

Det kan se ut at det har blitt en forskyvning på kodene, koden til 83 er blitt 82 og 84 var blitt 83 osv. Jeg fikk registret kode på 82, men jeg var aldri på 82. Så de tre poster som er fjernposten på min bruker er alle tre feil selv om de kommer frem som riktig registret.

4 av 5 fjernposter

Gled dere til fjernpostene, alle med-diltere!

Jeg fant postene 82 – 85 i dag. Det var en flott tur, og fantastisk vær!
Utgangspunktet mitt var Losby. Herfra syklet jeg inn/ opp til Skålsjøkoia. En lang klopp tok meg greit over Skålsjøen og myra der, før jeg fulgte en sti langs vannet og ut til den idylliske odden ved post 83. Herfra hørte jeg plutselig noe voldsomt med fugleskvæking, og ved nærmere ettersyn viste det seg at det var 3 store gråhegrer som satt på torva i den lille vika der! Siden de ikke fikk “kjefta” meg vekk fra odden, endte det med at de heller fløy sin vei selv. (De hørtes forresten ut som noen dårlige 17. mai-fløyter…).

Så bar det videre nordover mot post 82 på Høgmyrkollen. Var spent på denne, siden den ligger langt unna allfarvei. Her gikk det litt smått oppover, for det var ingen sti å følge, tidvis litt “bushete”, og en del opp og ned over noen småkoller. (Minnet meg litt om fjernposten på Linfjellet for et par år siden).
Det gikk uansett ganske greit å finne posten, for jeg hadde med meg en GPS, så da visste jeg hele tida hvor jeg var. (Godt at ikke batteriene eller noe annet streika, for da kunne jeg fått et aldri så lite problem der oppe. Man blir litt “blind” når man går etter GPS...).

Tilbake igjen ved sykkelen, så jeg på kartet at det ikke var veldig langt til post 85, hvis jeg syklet veien videre innover til den stoppet (syd for Røyrivannskoia).
Så skjedde det som ofte skjer med meg på postjakt: Da jeg var ved post 85, var det ikke sååå langt til neste post heller. Og slik endte jeg opp ved post 84 og Grastjern i tillegg!
Jeg skulle egt. “bare” ta 2 fjernposter i dag, men det ble visst 4… :-)

(PS: Pass dere for hoggorm! Det var mange av dem ute nå).

Fjernpost 'Cudrio's stein' og Svartkulp

Litt info vedr Svartkulp/Svarttjern : Siden posten faktisk er en stein, har vi valgt å legge ved et kartutsnitt der steinen faktisk er inntegnet, noe den ikke er på Østmarkkartet. Selve vannet Svartkulp / Svarttjern har forskjellig navn på de to kartene.

Hilsen Ola Dilt

Skrevet av Ola Dilt