Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Historiske postar neste år

Det er vel vanskeleg å unngå repetisjonar her, og det kan sikkert diskuterast kva som er “historisk”. Men kjende stader som Østmarkkapellet, Dølerud, Milorg-stader og Smørhullet fortener vel postar med opplysningar til?
Beste helsing
Olaf Almenningen

Fjernposter i Østmarka

Vi hadde en flott tur med sykkel fra Losby til Askeslora der vi gikk over til gå/jogg/løping. Etter å ha sjekket bloggen her, valgte vi samme rute som er anbefalt: langs Skålsjøen til 83, nordover til 82 via Høgmyr. Ned fra Høgmyrkollen er det skikkelig bratt med store stup, men vi fant den renna andre også har funnet og kom oss greit ned.

Mot Cudriosteinen valgte vi umerket sti ned til Svartkulp. Den var flott, og mest tråkket opp av elg og rådyr.

I nordenden av Steinsjøen møtte vi en glad syklist uten kart og som trillet sykkelen. Han ville gjerne ha en rundløype, helst på vei, tilbake til Losby. Etter å ha sett på mulighetene på vårt kart bestemte han seg for å snu. Tenker han skaffer seg kart før neste ekspedisjon.

Avslutningen var enkel på fin sti via post 84 og 85 før vi tok veien fra Nedseter til Askeslora og syklene der.
Avslutning med kaffe og is på Losby var herlig!

Ettermiddagstur på Skullerudåsen

Med tunge skyer og høy luftfuktighet var vi litt urolige om det skulle bli noen ordentlige “skyllebøtter” over oss på turen i ettermiddag. Det ble imidlertid ikke nedbør. Vi tok postene 76-80 og den historiske posten “Dryppet” uten problemer. Der dryppet det forresten ikke, selv om lyngen var våt og paddene hoppet og spratt rundt beina våre i de våteste partiene av runden. Det var moro å ta post 77 og 76 inn på skrå i skråliene, helt mot alle generelle råd når man orienterer. På vei opp til 76 fant vi også store kantareller som overtok kartposen og kartet måtte klare seg uten. Nå skal de nytes til kvelds.

Ideer og poster for 2015

Ola Dilt takker for input vedr sesongen
neste år.
Og hva med nye historiske poster?
Kom gjerne med forslag her i bloggen.

God tur fra Ola Dilt

Skrevet av Ola Dilt

Ideer til neste år

Takk for veldig bra tur-opplegg. Har noen forslag som jeg tenker kunne gjort opplegget enda bedre.
-Få plass til alle klippene i heftet, både åpnings og prøveposter, så slipper man å sende med flere vedlegg til heftet.
-La også minidiltpostene gi ekstrapoeng, slik at alle har mulighet til å nå maks poenggrense, i år må man være under 15 år for å klare det.
-Legg ved i det minste en kopi av kartet med langturpostene inntegnet. Konvolutten koster såpass mye at det burde være unødvendig å måtte kjøpe ekstra kart.

Men alt i alt kreditt til arrangøren for et veldig bra opplegg som gav mange fine turer!

Post 39

Da må posten være flyttet. Da jeg var der like etter den var satt opp, var den plassert på baksiden av huset.
Tor

Post 39

Posten var der søndag 20.07. Jeg fant den heller ikke med en gang for den sto IKKE på husetsom jeg trodde, med litt inne i en busk syd for huset. (Se beskrivelsen om den historiske posten.)
Koden er ihvertfall SOS.