Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 82

Cudrios stein

Syntes at steinen som var post 81 egentlig var litt beskjeden til å ha fått et slikt storslagent navn. I Østmarka fra A til Å (2000-utgaven) står det bare:

Stor stein vest for nordenden av Svartkulp. Navn etter Peder Cudrio.

Under naboopptegnelsen, for Cudrioberget, står det imidlertid:

...og på det som fikk navnet Curdrios stein skal Peder, og senere Karen Cudrio, ha hatt sin faste hvileplass på befaringsturene i Losby- og Rausjøskoden.

Så da så. Fin tur var de uansett, Drettvann rundt.

Til utgivernen av turkartet: det hadde vært fint om det hadde vært merket på kartet at stien ned til Svartkulp går i våt myr.

Fjernposter i Østmarka

Vi hadde en flott tur med sykkel fra Losby til Askeslora der vi gikk over til gå/jogg/løping. Etter å ha sjekket bloggen her, valgte vi samme rute som er anbefalt: langs Skålsjøen til 83, nordover til 82 via Høgmyr. Ned fra Høgmyrkollen er det skikkelig bratt med store stup, men vi fant den renna andre også har funnet og kom oss greit ned.

Mot Cudriosteinen valgte vi umerket sti ned til Svartkulp. Den var flott, og mest tråkket opp av elg og rådyr.

I nordenden av Steinsjøen møtte vi en glad syklist uten kart og som trillet sykkelen. Han ville gjerne ha en rundløype, helst på vei, tilbake til Losby. Etter å ha sett på mulighetene på vårt kart bestemte han seg for å snu. Tenker han skaffer seg kart før neste ekspedisjon.

Avslutningen var enkel på fin sti via post 84 og 85 før vi tok veien fra Nedseter til Askeslora og syklene der.
Avslutning med kaffe og is på Losby var herlig!

Fjernpostene

Hei, vi har hatt en fantastisk tur sammen med familien Helgerud i dag og tatt fjernpostene i dag😄
Uvant med så lite detaljert kart , men kjempe gøy.

Post 82

En liten advarsel: Ikke følg anleggsveien fra Askeslora mot Drettvann. Utrolig gjørmete og vanskelig å gå. Mye bedre å ta odden på Skålsjøen først, og deretter gå ordover på åsen. Hogstfeldt og gjørmevei en nå én ting, men at kodene på postene (i hvert fall 82 og 83) nesten er visket ut og uleselige er litt verre. Jeg klarte det så vidt. Tomas A

Fjernpostene

Hadde en flott tur i går, alt fra nydlig sol til haggel (sommeren har ikke kommet riktig ennå). Noen bruker 4-5 timer på alle postene, og andre bruker 8,5, sistnevnte noen er meg og Charlie. Begynte med 83, odden, videre nordover til Høgmyrkollen. En lang hyggelig rast der med 2 hyggelige Ola Dilt damer og så ned første siget på vei til 81(ca 200 m sydover fra posten) – bratt men ok. Måtte lete litt etter kloppen, men kom meg over. Når jeg kom til veien kom den enkle delen, vei og blåsti til 81, 84 og 85. Var lite lysten på å gå veien runt til sykkelen ved Skålsjøen, så jeg tok kompasskurs rett over; 1/4 del av veien , jeg viste det var kolle på kolle, men jeg ville nok ikke gjort det en gang til. Veldig høyt og bratt og den km. over ble til 2 innen jeg kom ut på veien 600 m. unna sykkelen. Anbefales ikke. Lille Charlie (hunden) fikk sitte i sekken ned alle bakkene tilbake til Losby.

Fjernposter

Første gang vi har tatt fjernposter i april! Dette var flotte poster, som kunne tas som en naturlig rundtur. For oss var det enklest å sykle fra Losby til Askeslora, derved ble vandringen redusert til drøyt 14 km. Særlig spennende var det rundt Skålsjøen. Det stod 2 traner i myra i NØ, disse tok flukten da vi kom. Langs bredden av Skålsjøen til post 83 var det utrolig mye spor etter bever, om enn mye gammelt. En stor flott beverhytte ligger bare noen meter fra posten. Det lange strekket mot Høgmyrkollen var lettgått, og vi hadde innslag av orrhanebuldring fra tretopper. Gå sørover ut fra post 82 på vei til Cudriosteinen. Vest for Høgmyrkollen er det tildels MEGET bratt, selv om det finnes ett og annet skar som kan følges.
Postene var plassert gode steder!

Fjernpostene

Mitt poeng er bare at de kodene som står på postene og det som er registrert på turorientering ikke er det samme, så det bør rettes opp på postene ellers så vil dette komme opp hver gang noen skal registrere kodene.

Jeg vil også benytte anledningen til takke for fint opplegg, ikke minst fjernpostene står i et flott området.

4 av 5 fjernposter

Gled dere til fjernpostene, alle med-diltere!

Jeg fant postene 82 – 85 i dag. Det var en flott tur, og fantastisk vær!
Utgangspunktet mitt var Losby. Herfra syklet jeg inn/ opp til Skålsjøkoia. En lang klopp tok meg greit over Skålsjøen og myra der, før jeg fulgte en sti langs vannet og ut til den idylliske odden ved post 83. Herfra hørte jeg plutselig noe voldsomt med fugleskvæking, og ved nærmere ettersyn viste det seg at det var 3 store gråhegrer som satt på torva i den lille vika der! Siden de ikke fikk “kjefta” meg vekk fra odden, endte det med at de heller fløy sin vei selv. (De hørtes forresten ut som noen dårlige 17. mai-fløyter…).

Så bar det videre nordover mot post 82 på Høgmyrkollen. Var spent på denne, siden den ligger langt unna allfarvei. Her gikk det litt smått oppover, for det var ingen sti å følge, tidvis litt “bushete”, og en del opp og ned over noen småkoller. (Minnet meg litt om fjernposten på Linfjellet for et par år siden).
Det gikk uansett ganske greit å finne posten, for jeg hadde med meg en GPS, så da visste jeg hele tida hvor jeg var. (Godt at ikke batteriene eller noe annet streika, for da kunne jeg fått et aldri så lite problem der oppe. Man blir litt “blind” når man går etter GPS...).

Tilbake igjen ved sykkelen, så jeg på kartet at det ikke var veldig langt til post 85, hvis jeg syklet veien videre innover til den stoppet (syd for Røyrivannskoia).
Så skjedde det som ofte skjer med meg på postjakt: Da jeg var ved post 85, var det ikke sååå langt til neste post heller. Og slik endte jeg opp ved post 84 og Grastjern i tillegg!
Jeg skulle egt. “bare” ta 2 fjernposter i dag, men det ble visst 4… :-)

(PS: Pass dere for hoggorm! Det var mange av dem ute nå).