Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 54

Kveldsrunde fra Oppsal til Lutvann

Nå i innspurten blir det mye tur-O poster, da jeg har poster fra mange opplegg i Østmarka, Lillomarka og Sørmarka. Veldig artig med variasjon og se hvor ulike områdene er, selv om de er relativt nærme hverandre på østsiden av Oslo.

Mandag 29/9 ble det en kveldsrunde fra Oppsal for å ta de gjenværende postene på Lutvannskartet. Startet med de 3 vi hadde igjen fra 2. periode 21-23, før vi tok alle fra 3. periode, så totalt 8 poster.

Lutvannskartet syns jeg er et av de vanskeligste områdene, selv om det var her jeg vokste opp som barn og ungdom. Kartet er spekket med detaljer, og selv 1:10.000 versjonen er vanskelig å lese pga. detaljrikdommen, der de nesten står oppå hverandre. Noen ganger er det vanskelig å se om det er små stier eller rekke med skrenter, så lett å ta litt feil.

Det gikk greit helt til vi nærmet oss mitt barndomshjem ved kassehusene øverst på Haugerud. Vi skulle krysse fra det vi kalte tømmerløypen over til lysløypen, samtidig som det begynte å mørkne. Da er det ikke lett å finnavigere. Vi slet som flere andre med post 55, den var svært vanskelig å finne i mørket. Vi trålet området på kryss og tvers, og etter lang leting så fant omsider Steinar posten. Her var det trangt, bratt og tricky.

På vei mot sisteposten 53 skulle vi bare følge stien rett sørver over kollene, men isteden havnet vi på blåstien som gikk ned mot Lutvann. Her ble det også mye fomling i det trange, bratte området. Vi gikk tilbake, men fant aldri den stien som så så grei og enkel ut sørover på kollene mot posten. Jaja…, sånn kan det gå når kveldsmørket visker ut detaljene, og vi ikke hadde ikke med de beste hodelyktene. Etter mye virring rundt på en kveldmørk kolle, så fant vi omsider posten. Så var det å finne sikreste vei ned til lysløypen, og gjett om vi var glade da vi omsider så lysene i det fjerne.

Artig tur, men mye mer slitsom enn forventet. Vi skulle ha startet fra Haugerud, derfra ligger postene på en naturlig runde som ville spart mange kilometer. Vi endte med over 11 km., mye mer enn planlagt for en kveldstur. Ønsker meg Lutvannskartet i 1:7500 ;-)

Lutvann 3.periode

Da er også postene 51-55 på plass i skogen.

Like nord for postene ligger Ole Messelts vei (ved Lutvann leir).

Men hvem var Ole Messelt som veien er oppkalt etter?

Stikkord: “Han hadde noe med skog å gjøre”.

Hilsen Ola Dilt