Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Solemskogen

Hadde en fin tur i Solemskogen i dag, tok postene 61 tom 65. Var en del snø fortsatt Sandemosen stasjon og oppover lia til post 64,men det gikk greit. Var en del steder med bløtt terreng der ikke alltid snøen bar, så man kan få seg en fuktig overraskelse om man tråkker igjenom og om ikke skotøyet er i orden, dette gjelder spesielt ved post 61,der det rett ved er et par skikkelige djupe vannhøl,så pass på hvor Dere setter ned bena.

Kroktjern rundt...

... er kanskje en av Østmarkas fineste turer.

Til den som lurte på “hula” langs stien til hull 15, så er opprinnelsen ukjent for meg, men for mange år siden ble den brukt ganske mye til “huleturer”. Tviler på at steinleggingen har hatt noe med krigen å gjøre. Til det ligger den nok litt for åpent.

Noen som vet

Var ute å tok postene i Haukåsen i dag,fin tur og heldigvis ikke så mye snø som først antatt, heldigvis.Like mye oppoverbakke som ifjor var det også. Men som overkriften antyder, så lurer jeg på om noen vet noe mer om hva det er som har vært under en bratt hammer mellom post 14 og 15, det er liksom bygd opp en steinmur. Mistenker kanskje at det er noe fra krigen, men hvem hvet, noen der ute som kan si noe mer

Slettfjell

Tok postene på slettfjell i går og dag – stort sett bare veier – og noe snø utenom.
Men også oppgåtte stier til postene nå så de er lette å finne :-).
En del vann, lurt med godt skotøy.

97 poeng?

De som har 97 poeng er under 15 år og har tatt MiniDilten, Åpningspostene, prøvepostene,og alle postene i 1 periode. Mao alle OlaDiltpostene som er og har vært tilgjengelig i år. Til dere som har 97 poeng er det bare å vente på 2.periode ;-)

Haukåsen 1.periode er satt ut

Da er også postene 1.periode på Haukåsen satt ut.
Postutsetteren melder om en del snø, så husk godt fottøy for de som tar seg en tur.

Hilsen Ola Dilt

Skrevet av Ola Dilt

Poster for jubileumssesongen

Jeg synes at det er et glimrende forslag å bruke samme poster i 2016 som i 1966.

Husker fremdeles den aller første OD-posten jeg tok. Det var ved en stor stein på åsen mellom Skøyenputten og Solbergvann.

Info fra Ola filt

Takk for tips om jubileumskart i 2016, da vi arrangerer Ola Dilt for 50. gang ; mulig blir det noe slikt !

Og mht Minidilt, ble postene satt ut lørdag 28.mars, så Aina G har “æren” i behold !

Hilsen Ola Dilt

Krusedulltur til åpningspostene og mulig MD10-bom

Tirsdag var jeg på en flott åpningspostrunde rundt Ulsrudvann, på en vårlig og flott runde som gikk raskere enn forventet. Så da ble jeg litt 'grådig’, og ville fortsette å ta noen flere poster i området.

Jeg hadde oppfattet at Minidiltpostene også var ute sammen med 1. periode, så jeg fortsatte friskt over den islagte lysløypen. Gikk opp og følte jeg orienterte grundig og detaljert mot MD10. Men bommet så det sang – i en håpløs krusedullrunde der jeg hele tiden kom tilbake til samme myr og høydepunkt. Dette er ikke det letteste område å finorientere i med kompasset gjenglemt og gps tom for batteri…

Men nå lurer jeg… bommet jeg, eller var MD10 og 9 ikke satt ut tirsdag ettermiddag? Isåfall har jeg årets første giga-O-bom til gode ;-)