Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 42

Litt synsing....

Hei alle,

Kunne det kanskje være en ide å la de historiske postene stå ute til sesongen er slutt? eller i alle fall de som står nær de siste postene ? les “Spinneren”
Så bl.a at 42 forsatt stod ute, men ikke 40…

Hva synes dere andre ?

Post 42 like sør for "Skrik"

Heisann – et lite tips; Post 42 nås enklest ved å ta veien over «Skrik»! – se oppe til venstre i kartbildet.

Ved å holde godt til venstre når du kommer ned til kjaken på skriket så finner du en nydelig sti som fører rett på posten. Godt opptråkket er det også.

"Mini" - Spinner'n?

Jon Kittilsens reklame for turen på Spinner’n avgjorde turvalget på 2. Pinsedag.
Det ble en meget fin rundtur der vi startet ved Askvann og tok postene i rekkefølge 45, 41, 42, 43 og 44. Dette ga mange fine muligheter til å følge myrdrag og åsrygger. Men vått var det, så gummistøvler ser ut til å være tingen en stund ennå.
På høyden 200 m sør for post 44 kom vi over en mindre “bauta stein”.
De fleste kjenner kanskje til steinen oppe på Spinner’n? (Den er markert som spesiell detalj rett vest for post 43).
Denne mindre steinen likner litt på den, men lener seg til en annen stein. Kan begge være varder for en gammel ridevei? Et mulig tørt alternativ til ferdsel langs myrdragene i øst som kanskje heller har vært en vintervei?
Eller er det bare naturens egne krefter som har plassert steinen slik?
Østmarkas gamle ferdselsveier er uansett en spennende del av turopplevelsene. Sammen med andre spor etter folks liv i skogen, gir de muligheter for nye historiske Ola Dilt poster i framtiden.

Mer "nåla i høystakken"

Så artig med nøkkelen til Inger som vi fant da vi var på ny tur for å lete etter hundebånd som ble mistet tidliger i uka. Vi traff et par på post 41 som hadde snakket med Inger og ble klar over nøklene…Og på veien til post 42 fant vi båndene midt i bushen..utrolig ! Det har nok vært mange gode krefter ute i dag, for dine nøkler hang pent på post nr., 42-På veien hjem treffer vi Petter som du også hadde snakket med og som hadde ditt telefonnummer…. Nøklene ligger tørt, varmt og godt på disken her på Sandbakken nå:-)Bare å komme innom, åpent til 16 i morgen.

2xhundebånd mistet

Vi var ute i regnet i går og klarte å miste 2 hundebånd et eller annet sted i bushen mellom sydenden av Svartkulp og Post 41 og 42. Heng de på en av postene om du finner de(vi kommer igjen i løpet av noen dager) eller de kan leveres på Sandbakken!
Vi fant ikke posten ved Lerkestien, men skjønner at vi må lete litt ekstra her !

Fin tur på Spinner'n i kveld

Vi tok postene 41 – 45 + den historiske på Lerkestien i flott aftensol i ettermiddag. Den var forøvrig ikke så enkelt å finne som man skulle tro av postbeskrivelsen :-)

Hyggelig å treffe deg igjen, Øyvind Larsen, og godt å høre at det går bra med Ylva. Hun har jo vært en fast deltager på disse listene i flere år, så jeg ser ingen grunn til at hun skal fjernes fra listen! Hun har tross alt tatt barnepostene, regner jeg med :-)