Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Fin tur til fjernpostene

Jeg valgte å ta turen til fjernpostene allerede nå. Jeg vurderte å vente til det hadde vært varmt vær en stund slik at det ble tørrere i myrene, men da blir det jo også mange insekter. Det var et lurt valg. Det gikk fint å gå med tur/joggesko som som tåler litt vann, selv om jeg måtte hoppe fra tue til tue noen steder.

Post 81: Start på Sandbakken. Fulgte blå-stien til sør for Griseputten. Gikk så til venstre til Afrikaputten. Denne putten står også på Spinnernkartet.

Post 82: Gikk blå-stien til Eriksvann. Gikk 100m nordover øst for vannet. Tok så opp åsen mot posten. Her var det mange skrenter. Måtte gå på skrå sørover for å komme opp. Greitt å finne posten på andre side av toppen på åsen.

Post 83: Gikk opp åsryggen øst for post 82 og fulgte denne sørover til blå-stien.Fulgte denne østover til den krysset skiløypa fra Gråbeindalen. Prøvde å gå skiløypa nordover. Det viste seg å være helt umulig. Det sto for mye vann i myrene. Løsningen var å gå litt opp i lia vest for skiløypa. Her var det litt kronglete noen steder og nesten sti andre steder.

Post 84: Gikk tilbake nesten samme vei, bare litt høyere i lia. Her var det fint å gå i mye grønn mose.Blå-stien kryssa over bilveien til Vangen. Sti helt fram til posten.

Post 85:Gikk bilveien forbi Skjelbreia. Tok kjerreveien som også er blå-sti til venstre opp lia og bilveien til Tretjernkoia. Skiløypa er her fin å gå helt fram til posten.

Fulgte bil/kjerrevei tilbake til Sandbakken. Brukte 6 timer på turen inkludert pauser. En kjempetur i strålende sol.

Fjernpostene er satt ut!

Post 81-85 ble satt ut i dag og benytt gjerne den fine vårhelgen til en langtur i Østmarka, men beregn minst 4 timer om du tar alle postene på en gang, gjerne med Sandbakken som utgangspunkt.
Postene er stort sett greie, men myrene er veldig våte, så benytt åsrygger og rabber der det er mulig.
Mellom post 82 og 83 er det flere veivalg; postutsetterne gikk via Paradisputten og Skogsmosan.
Ved post 84, Kjærmosetjern, er det en fin benk å raste ved.

God tur!

Hilsen Ola Dilt

Lutvann 2.periode

Postene i 2. periode på Lutvannskartet
er satt ut.

Nyt turen nå mens løvet spretter .

God tur !

Hilsen Ola Dilt

Ola Dilt-dag 7. mai

Flott vær for OD dag, men hvor var alle orienteringsløperne? For Ola Dilt-dagene pleier jo å falle sammen med Knut Valstads minneløp. En sjekk viser imidlertid at dette orienteringsløpet (og -stafett) først arrangeres 21-22. mai i år. Så det var ingen å heie på.
Fin tur ble det imidlertid i nærskogen.

Fantastisk vårkveld i skogen

Tok postene 86-90+36 og 37 denne helt fantastIske vårkvelden. Det gikk helt greit å bruke det historiske kartet på disse postene. Og for en kveld – vindstille, god temperatur, lite folk og veldig stille. Som så ofte etter slike gode turopplevelser sitter jeg med en veldig sterk følelse av takknemlighet for de som holder Ola Dilt i gang.

Flott tur i dag

Det var nydelig i marka i dag. Tok ekstrapostene, fire prøveposter og de historiske postene. Traff på veldig mange andre diltere. Ellers må jeg si at jeg er veldig glad for at den lave vannstanden i Nøklevann er så godt utnytta mtp de historiske postene.

Post 8

Hei.
Jeg har vært ute og desverre klart å skrive feil kode på post 8. Den la ved en myr og jeg var så innstilt på ordet “myr” at jeg skrev det ned. Det er selvfølgelig feil til min store forargelse. Hadde satte pris på om noen hadde kunne git meg riktig kode

Post 31

Takk for info om post 31.

Alle postene til Ola Dilt er godkjent av Bymiljøetaten.
Vi har i dag igjen kontaktet dem og post 31 kan tas som planlagt, men respekter merkebånd og sperringer.
Nærmere info vil følge når post 31 ( 2.periode) er satt ut, dvs ca 15.mai.

Hilsen Ola Dilt