Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Skullerudåsen

En grå dag med yr i luften. Fortsatt gummistøvler, og takk for det. Deilig å vasse rundt i terrenget uten å bli våt på føttene. Postene var lett å finne.

Postene på Haukåsen er ute

Da var også postene på Haukåsen på plass .
Postutsetteren melder om stort sett bart terreng ,
men det er ganske vått.

God tur fra Ola Dilt

Skrevet av Ola Dilt

Klippe på nett for Minidilten

Hei-
Minidilt , som er for de yngste, er på nett koblet
opp mot fødselsår.
Dvs kun de som er <15 år får frem klipperubrikkene på nett.

Hilsen Ola Dilt

Skullerudåsen

En litt grå og tåkete dag, men det var fint inne i skogen. Uproblematisk å finne postene. Deilig å subbe rundt i gummistøvler, for det er ennå vått og sølete i marka.

Blåveisen har kommet seg opp og fram, men kronbladene hadde ikke bredt seg ut ennå.

Tidlig vårtur mellom Ulsrudvann og Nøklevann & det ryddes i hogsten

Vi var forhindret fra å ta åpningspostene på selve dagen i år, så vi var veldig glad for at de står ute også noen dager etterpå. I går åpnet vi turorienteringssesongen til fots med en fin runde mellom Ulsrudvann og Nøklevann, med åpnings-, Minidilt og prøveposter.

Vi var spente på hvordan stiene var i området, da vi hadde lest og sett bilder av skogshogsten her. Men vi ble postivt overrasket, selv om hogst aldri blir favorittsynet i skogen. Stiene var stort sett greie å gå på, og vi syntes postene var lagt fint og variert til, uten at vi kom for mye bort i hogsten. Vi så noen tydelige hjulspor etter skogsmaskinene, men da valgte vi bare en av de andre stiene i området, slik at vi unngikk de værste områdene.

Vi så mange små hauger med kvistkvast ved siden av stiene, som nå er bare og vårlige. Ting tyder på at oppryddingen har begynt, slik at stiene skal være klare til mange ivrige skogvandrere. Så får vi håpe at etterhvert blir også mye av de løse haugene fjernet, så da blir det riktig så fint.

Takker Ola Dilt for fine poster, at postene kommer ut så tidlig som mulig – og ikke minst at åpningspostene får stå noen dager ekstra for de av oss som ikke rakk åpningsdagen :-)

Ny sesong

Håper jeg får anledning til å ta flere poster i år enn i fjor.

Tydelig at jeg hadde startvansker, for jeg klønet på åpningspost 2. Men jeg var ikke alene om å “rote” rundt i terrenget. På tide å skjerpe seg og lese kartet bedre. Uansett så er dette god hjernetrim.

Slettfjell

Jeg er enig med Trine Hansen, nå må vi skrive om det flotte vi finner (eller ikke finner?) i skogen!
Jeg tok postene på det gamle Slettfjell-kartet på fredag, og det var en fin tur i enda finere vær. Opp og ned! :) Hadde jukset litt og tatt med et tidligere Slettfjellkart, og det er jeg glad for. Stort sett var det greit å finne postene. Jeg var usikker på hvordan komme opp til posten på Hesthullåsen, men jeg fant en gammel tømmervei oppe i lia på vestsiden. Åpningsdagen måtte jeg stå over i år, for lørdag hentet jeg en liten turvenn (hundevalp).

Åpningsdagen

Det var en fin åpningsdag og det må være en stor inspirasjon for arrangøren at så mange kom. Allerede før kl 11:00 var det kommet så mange at man måtte kjøre tilbake et stykke for å parkere.

Nå fikk vi virkelig sett hvilket viktig arrangement Ola Dilt er for områdene som grenser mot Østmarka.

Skyting !

Ski-skyting er populært. Orienterings-skyting høres fascinerende ut. ??

Åpningdag

En flott dag i marka selv om været var litt grått. Det er ikke vanskelig å komme seg ut når man har noe gøy å gjøre. I dag ble det åpningspostene og minidilten. Tusen takk til alle dere som gjør en kjempejobb for oss “diltere”.