Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Postene på Puttåsen 3.periode

Postene på Puttåsen 3.periode ble satt ut nå i kveld da jeg ikke har anledning før lenge etter 3 juli. Til dere som har vært på alle postene så er det bare å gå løs på 3. periode.
Det er fine rasteplasser ved alle årets poster på Puttåsen :-)

Lykke til med 3.periode alle sammen og god sommer.

Salg Ola Dilt 2016

Vi har hatt et godt salg i år og mange steder er dessverre utsolgt.
Men vi har ennå et lite opplag, så send gjerne en e-mail til post@oladilt.no

God sommer fra Ola Dilt

Spinnern

Et kjent Kvikklunch-sted vinterstid. Ikke så ofte man er her om sommeren, og da var det ikke så dumt å velge en dag med perfekt sommervær.
Siste post for dagen.

Langtur - 1 mann - 3 dager - 25 poster - 53 km

I helgen bestemte jeg meg for en skikkelig langtur på jakt etter Ola Dilt. Startet fra Hellerudtoppen ved halv-tre tiden på fredag. Passerte Sarabråten, og ved Sleppa bar det opp gjennom skauen til post 20, og derfra videre sydover til post 18. Videre forbi Ødegården, og postene 48, 49, 50 og 46 ble tatt i rask rekkefølge. Så tok jeg en tur bort til plassen til Korpås-Olsen. Rast med mat og kaffe ble det på Solåsen. Så gjorde jeg kort prosess med postene 30, 26, 27, 28 og 29 før jeg satte opp tarpen og tok kvelden.

Tidlig lørdag morgen gikk jeg mot post 47 før jeg stakk bortom Dryppet. Derfra gikk jeg via Smalvannet og Trollvannet, før det ble en liten pause på trappa til hytta ved Smørholet. Så bar det oppover Lerkestien et stykke før jeg tok av mot post 41. Derfra dro jeg sydover Svartdalen, og rundet nordover til post 42 på Torsnabben. Det møtte jeg to andre diltere, de første menneskene jeg så den dagen. Så gikk det sydover igjen til post 43 ved Tretjerna.

Nå stod fjernpostene for tur! Sydover fra Svanefossen, forbi Eriksvannet og opp gjennom lia til Purkemyra og post 82. Krysset så Simmingsmyra ganske langt syd, og tok en rast ved Paradisputten. Rundet så nord for Paradisåsen, krysset Skogsmåsan, og fortsatte ned dalen til Kløftetjern og post 83. Fortsatte så gjennom Gråbeindalen og videre til post 84. Derfra rett ut til Vangenveien. Rundet syd for Igletjernet og fortsatte så til Svartoren som jeg krysset på trekkflåta. Ca 100 m nord for flåta, på ei lita halvøy møtte jeg to dansker som lå i hengekøyer. Jeg kom i snakk med dem, og jeg overnattet der. En liten “knert” i det lille glasset ble det også ;-)

Tidlig søndag morgen, mens danskene fortsatt snorket dro jeg videre forbi Tømmeråsmåsan og Tretjernskoia til post 85 ved Abbortjern. Derfra fortsatte jeg nordover i lia øst for Starrmåsan, forbi Tømmerholtjern og Griseputten til Afrikaputten og post 81. Mellom Afrikaputten og Fjøsmåsan møtte jeg et rådyr, som noe nølende lot seg fotografere.

Nå tenkte jeg det var på tide å komme seg hjem. Postene 44, 45, 19, 17 og 16 ble tatt innimellom enkelte spredte regnbyger. Derfra var veien kort forbi Sarabråten og Rundtjern og tilbake til sivilisasjonen på Hellerud. Var hjemme igjen, god og sliten, og passe blaut på beina, kl. halv-seks på kvelden.

Det var en flott tur!

Gjenglemt på Haukåsen

Det ble en storartet runde på Haukåsen i går med avslutning på den vakre stien sørover fra post 31 ned til Sarabråten. Flott med Heftyes snarvei etter en solid tur på ca 13 km.
Mange hyggelige Ola Diltere ute – inklusive en som sa hun var nybegynner og gikk løs på dette nokså krevende orienterings-terreng med imponerende iver.

Men folk legger igjen mye rart i skogen.
Først fant jeg en drikkeflaske sør for post 12.
Og så mellom post 34 og 35 dukket det opp en ball i skogen.
Ballen lot jeg ligge, det var ikke plass i sekken.
Men drar eier kjensel på ballen, hadde det vært fint om den ble hentet. Blir slikt liggende i skogen, blir det lett til skjemmende søppel.

Drikkeflasken tok jeg med og plasserte på en ny egen Ola-miste-Dilt post i nærheten av Østmarksetra. Koordinatene vil bli oppgitt til eier. Dessverre kan denne posten ikke nettklippes.

Lang tur i finværet. / Drikkeflaske mistet og Kartmappe funnet

Tar postene i store jafs og gikk for 11-15 + 31-35 + 16 – 20. Ble 2,4 mil og 8 timer gikk med (med et par pauser og jevnt tempo. Nydelig tereng og flott være var det på onsdag 25.5.

Inn mot post 34. går det en fin sti (som jeg ikke så fra hovedstien – 2 vanngrøft / elv innover så begynner den på høyre side.
Gjør du som meg å rote rundt der inne kan du finne denne store mauertuen (en av de største jeg har sett) – og da er du ikke langt unna (litt lenger inn)

Mellom post 18 og 19 (kompaskurs) fant jeg en kartmappe med 3 kart. – har tatt den med og kartene ligger til tørk.

Og så mistet jeg min kjære drikkeflaske (med en skvett is-te i) etter post 13 (mot post 12) – det var siste posten den dagen og jeg orket ikke gå tilbake og lete – men blir glad om noen tar den med.
Jeg hoppet over post 20 og skal inn der igjen, så hvis noen finner den kan de legge den i sandkassen (for strøsand for vinteren) ved geitene på Rustasaga / eller kassen ved skigarden. Finner den der.

Tlf. nr. for funnet og mistet 97632395

prøvepost F

uff da, vi tok prøvepostene E, F og H + vanlig post 9 på Puttåsen i går mellom 17 og 18. Hans må ha vært på F rett etter oss ! vi var innom på slutten av turen også. Fortsatt ingen kode på F… Er det mulig å få denne oppgitt..?
Post 9 ligger fint til, veldig artig å se en av skansene+ en stolpepost:-)
mvh Irene (9957150)