Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 19

Vinnere av "Periodens post"

Vinnerne av “Periodens post” ( postkasse med gjestebok) er:

1.periode ( post 19 Slettfjell):

1.Nina Jakobsen
2.Vidar Skaar
3.Bente Alstad

2.periode (post 40 historisk post ved Nøklevann):

1.Harald Blom
2.Bente Iversen
3.Eirik S Stokke

3.periode (post 59 Puttåsen)

1.Steinar Teigen
2.Ida K Saxhaug
3.Rolf G Heitmann

Premiene er:

1.premie: Ola Dilt gavekort for 2017
2.premie Ola Dilt plakett
3.premie: T-skjorte med tur-o motiv

Premiene kan hentes på avslutningen og ettersendes ikke.

Ola Dilt gratulerer!
Skrevet av Ola Dilt

Post 19 er tatt inn

Post 19 ble tatt inn i går pga gjestebok og postkasse; de andre 1.periode-postene på Slettfjell vil ennå stå ute litt til.

Koden er LER

Hilsen Ola Dilt

Post 19 tatt inn?

På en flott midtsommerkveld uten fotballkamper var det bare ett alternativ: En lang skogstur for å plukke de siste periode 1 postene. Flott tur. Eneste lille aberet er at myggen også trives i disse dager…

Men jeg fant ikke post 19. De andre postene stod ute (Haukåsen/Slettfjell), men jeg er rimelig sikker på at jeg på riktig sted. (Kom inn fra to forskjellige retninger). Jeg vet at jeg er litt sent ute (offisielt ute t.o.m. 19. juni, men er det frekt å be om kode til posten?

Langtur - 1 mann - 3 dager - 25 poster - 53 km

I helgen bestemte jeg meg for en skikkelig langtur på jakt etter Ola Dilt. Startet fra Hellerudtoppen ved halv-tre tiden på fredag. Passerte Sarabråten, og ved Sleppa bar det opp gjennom skauen til post 20, og derfra videre sydover til post 18. Videre forbi Ødegården, og postene 48, 49, 50 og 46 ble tatt i rask rekkefølge. Så tok jeg en tur bort til plassen til Korpås-Olsen. Rast med mat og kaffe ble det på Solåsen. Så gjorde jeg kort prosess med postene 30, 26, 27, 28 og 29 før jeg satte opp tarpen og tok kvelden.

Tidlig lørdag morgen gikk jeg mot post 47 før jeg stakk bortom Dryppet. Derfra gikk jeg via Smalvannet og Trollvannet, før det ble en liten pause på trappa til hytta ved Smørholet. Så bar det oppover Lerkestien et stykke før jeg tok av mot post 41. Derfra dro jeg sydover Svartdalen, og rundet nordover til post 42 på Torsnabben. Det møtte jeg to andre diltere, de første menneskene jeg så den dagen. Så gikk det sydover igjen til post 43 ved Tretjerna.

Nå stod fjernpostene for tur! Sydover fra Svanefossen, forbi Eriksvannet og opp gjennom lia til Purkemyra og post 82. Krysset så Simmingsmyra ganske langt syd, og tok en rast ved Paradisputten. Rundet så nord for Paradisåsen, krysset Skogsmåsan, og fortsatte ned dalen til Kløftetjern og post 83. Fortsatte så gjennom Gråbeindalen og videre til post 84. Derfra rett ut til Vangenveien. Rundet syd for Igletjernet og fortsatte så til Svartoren som jeg krysset på trekkflåta. Ca 100 m nord for flåta, på ei lita halvøy møtte jeg to dansker som lå i hengekøyer. Jeg kom i snakk med dem, og jeg overnattet der. En liten “knert” i det lille glasset ble det også ;-)

Tidlig søndag morgen, mens danskene fortsatt snorket dro jeg videre forbi Tømmeråsmåsan og Tretjernskoia til post 85 ved Abbortjern. Derfra fortsatte jeg nordover i lia øst for Starrmåsan, forbi Tømmerholtjern og Griseputten til Afrikaputten og post 81. Mellom Afrikaputten og Fjøsmåsan møtte jeg et rådyr, som noe nølende lot seg fotografere.

Nå tenkte jeg det var på tide å komme seg hjem. Postene 44, 45, 19, 17 og 16 ble tatt innimellom enkelte spredte regnbyger. Derfra var veien kort forbi Sarabråten og Rundtjern og tilbake til sivilisasjonen på Hellerud. Var hjemme igjen, god og sliten, og passe blaut på beina, kl. halv-seks på kvelden.

Det var en flott tur!

Lang tur i finværet. / Drikkeflaske mistet og Kartmappe funnet

Tar postene i store jafs og gikk for 11-15 + 31-35 + 16 – 20. Ble 2,4 mil og 8 timer gikk med (med et par pauser og jevnt tempo. Nydelig tereng og flott være var det på onsdag 25.5.

Inn mot post 34. går det en fin sti (som jeg ikke så fra hovedstien – 2 vanngrøft / elv innover så begynner den på høyre side.
Gjør du som meg å rote rundt der inne kan du finne denne store mauertuen (en av de største jeg har sett) – og da er du ikke langt unna (litt lenger inn)

Mellom post 18 og 19 (kompaskurs) fant jeg en kartmappe med 3 kart. – har tatt den med og kartene ligger til tørk.

Og så mistet jeg min kjære drikkeflaske (med en skvett is-te i) etter post 13 (mot post 12) – det var siste posten den dagen og jeg orket ikke gå tilbake og lete – men blir glad om noen tar den med.
Jeg hoppet over post 20 og skal inn der igjen, så hvis noen finner den kan de legge den i sandkassen (for strøsand for vinteren) ved geitene på Rustasaga / eller kassen ved skigarden. Finner den der.

Tlf. nr. for funnet og mistet 97632395

Slettfjell

Flott turvær. Postene 18 og 19 i boks. Ingen problemer med å finne dem. Det ble brukt både nye og “gamle” kart.

Slettfjell

Jeg er enig med Trine Hansen, nå må vi skrive om det flotte vi finner (eller ikke finner?) i skogen!
Jeg tok postene på det gamle Slettfjell-kartet på fredag, og det var en fin tur i enda finere vær. Opp og ned! :) Hadde jukset litt og tatt med et tidligere Slettfjellkart, og det er jeg glad for. Stort sett var det greit å finne postene. Jeg var usikker på hvordan komme opp til posten på Hesthullåsen, men jeg fant en gammel tømmervei oppe i lia på vestsiden. Åpningsdagen måtte jeg stå over i år, for lørdag hentet jeg en liten turvenn (hundevalp).