Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 46

Skullerudåsen

Var en liten tur i området rundt Skullerud mosen i dag. Tok da postene 46-49 og 50. Glemte imidlertid å ta bilde av koden på post 50. Er det noen som kan hjelpe meg?

Langtur - 1 mann - 3 dager - 25 poster - 53 km

I helgen bestemte jeg meg for en skikkelig langtur på jakt etter Ola Dilt. Startet fra Hellerudtoppen ved halv-tre tiden på fredag. Passerte Sarabråten, og ved Sleppa bar det opp gjennom skauen til post 20, og derfra videre sydover til post 18. Videre forbi Ødegården, og postene 48, 49, 50 og 46 ble tatt i rask rekkefølge. Så tok jeg en tur bort til plassen til Korpås-Olsen. Rast med mat og kaffe ble det på Solåsen. Så gjorde jeg kort prosess med postene 30, 26, 27, 28 og 29 før jeg satte opp tarpen og tok kvelden.

Tidlig lørdag morgen gikk jeg mot post 47 før jeg stakk bortom Dryppet. Derfra gikk jeg via Smalvannet og Trollvannet, før det ble en liten pause på trappa til hytta ved Smørholet. Så bar det oppover Lerkestien et stykke før jeg tok av mot post 41. Derfra dro jeg sydover Svartdalen, og rundet nordover til post 42 på Torsnabben. Det møtte jeg to andre diltere, de første menneskene jeg så den dagen. Så gikk det sydover igjen til post 43 ved Tretjerna.

Nå stod fjernpostene for tur! Sydover fra Svanefossen, forbi Eriksvannet og opp gjennom lia til Purkemyra og post 82. Krysset så Simmingsmyra ganske langt syd, og tok en rast ved Paradisputten. Rundet så nord for Paradisåsen, krysset Skogsmåsan, og fortsatte ned dalen til Kløftetjern og post 83. Fortsatte så gjennom Gråbeindalen og videre til post 84. Derfra rett ut til Vangenveien. Rundet syd for Igletjernet og fortsatte så til Svartoren som jeg krysset på trekkflåta. Ca 100 m nord for flåta, på ei lita halvøy møtte jeg to dansker som lå i hengekøyer. Jeg kom i snakk med dem, og jeg overnattet der. En liten “knert” i det lille glasset ble det også ;-)

Tidlig søndag morgen, mens danskene fortsatt snorket dro jeg videre forbi Tømmeråsmåsan og Tretjernskoia til post 85 ved Abbortjern. Derfra fortsatte jeg nordover i lia øst for Starrmåsan, forbi Tømmerholtjern og Griseputten til Afrikaputten og post 81. Mellom Afrikaputten og Fjøsmåsan møtte jeg et rådyr, som noe nølende lot seg fotografere.

Nå tenkte jeg det var på tide å komme seg hjem. Postene 44, 45, 19, 17 og 16 ble tatt innimellom enkelte spredte regnbyger. Derfra var veien kort forbi Sarabråten og Rundtjern og tilbake til sivilisasjonen på Hellerud. Var hjemme igjen, god og sliten, og passe blaut på beina, kl. halv-seks på kvelden.

Det var en flott tur!

Skullerudåsen

Det ble en fin tur etter postene på Skullerudåsen i dag. Det var rent folksomt på flere av postene. Så det var tydeligvis flere som var ute i samme ærend.

I bunn av Fjeldstadbakken kom vi over en meget forseggjordt benk. Den så innbydende ut, men vi tok oss ikke tid til å prøvesitte den.