Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Historiske poster 2018: Alle ute

Postene tilhører 2.periode og alle 5 “hoppbakker” er nå på plass.
Post 40 “Rundtjernbakken” har postkasse med gjestebok.

Post 39 ble satt ut i dag ( 1.mai).
Ta gjerne en rast på den åpne kollen ca 250 m NNV for post 39: Flott utsikt!

Det er nå kun sporadisk snø og is i skogen og også brukbart å sykle på skogsbilveiene.

God tur fra Ola Dilt

PS Fjernpostene er ennå ikke ute

Historisk post 36 satt ut

Post 36: Ruinen etter Oslo Skiklubs hytte, ble satt ut i dag.
Skihytta stod til årene etter krigen, antakelig like lenge som Gullsmeden – dvs. til 1951-52. Men da var det også slutt, for Elvåga var blitt drikkevannsmagasin i 1941. Fremdeles ser vi de godt bevarte grunnmurstuftene inne i granskogen til venstre etter at man har passert Høyås, på veien til Gullsmeden. Posten er ved ruinen etter hytta og kan kombineres med de andre postene på Slettfjell.
Ruinen er godt synlig og rester etter en rusten vedovn finnes, også.
Mye snø er nå tint og det begynner å bli greit å komme frem også i denne delen av Østmarka.

Hilsen Ola Dilt

Skrevet av Ola Dilt

Ønsker du kart til Minidilt

Gå inn på turer og last ned kartet. Minidilten er OLA DILT sitt spesialopplegg for aldersgruppen tom. 15 år, MEN er en fin tur for alle :-) Last ned kartet å få mer infromasjon.

Formiddagstur til post 8 og 10

Det ble en liten formiddagstur til post 8 og 10 på 2-åringen og meg. Fortsatt endel snø, men noen få bare områder fra veien og til post 8. Gikk stort sett bra å gå i sporene der mange har gått, men gikk gjennom noen få steder. Godt å ha med en liten gutt som kunne telle “en, to, tre” for å få mammaen opp av snøen og videre. 😀

Ola Dilt hele året?

Ennå er det mulig å oppleve flott vinterlandskap på Slettefjell og Haukåsen. For de Ola Diltere som synes denne vinteren ikke har vært lang nok, er det bare å ta trugene fatt.
Det anbefales å starte så tidlig som mulig da snøen bærer ennå mange steder frem til tolv tiden. Da begynner snøen mer å likne sorbet.
Mange steder inne i skogen bør man passe på . Plutselig åpner bekker og myrhull seg.
Men går du varsomt fram, vil du kunne få en sjelden fin naturopplevelse nå.

Forslag til Ola Dilt:
La 1. periodes poster være mulig å ta fra jul eller nyttår. Det vil si at postene settes opp når forrige sesong avsluttes. Så kan de som ønsker snøvassing, ski eller truge turer prøve seg. De andre kan vente på våren.
Dette kan jo gjøres som et forsøk kommende vinter?
Kart med poster kan formidles elektronisk når man bestiller konvolutten og kodene kan noteres til opplegget ellers på turorientering.no er klart. Burde ikke medføre mye ekstra arbeid for Ola Dilt og tilbudet vil da kunne nærme seg et helårs tilbud.
Østmarka er jo der hele året.