Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – 82

Kart over Østmarka

Hei. Joda, mange flotte turer. Men VELDIG enig med Kjell Jan Myhrvold som ikke finner kartutsnittene på et helt vanlig, ordinært, og nytt Øsmarkskart! Jeg greide det med litt hodebry, og den viktigste årsaken er den forskjellige ekvidistansen. 10 m. på det som Oppsal kaller “turkart over Østmarka” og 20 m. på DNT/Skiforreningens kart.
Ta for eksempel post 84. Putten på Bjørnemyr som er inntegnet på kartutsnittet, står ikke på Turistforeningens kart, og den finnes heller IKKE i virkeligheten. Når den grodde igjen aner jeg ikke! Hilsen Tor B.

Savner lupe

Jeg mistet lupa mi da jeg var på fjernposter. Tenkte at den ser jeg nok ikke noe mer til. Men nå leser jeg at den har blitt funnet. For gamle gubber er en lupe en kjekk ting å ha når man skal studere detaljene på kartet litt nøyere. Jeg blir veldig glad dersom jeg kan bli gjenforent med lupa mi. Jeg treffes på tlf.: 913 64 039

Fjernpostene er på plass

Fjernpostene ble satt ut i dag!
Snøen er gått i Losbymarka og det er fint å ta postene nå før det blir for mye undervegetasjon og insekter.
Men det er en drøy tur, om du tar alle postene på en gang- terrenget er stedvis kupert og beregn minst 4-5 timer med Losby-parkeringen som utgangspunkt.
Merk at postdetaljen (tjern) for post 84 ved Bjønnemyr er vokst igjen, men posten er greit plassert på den åpne myra og lett å se.
Ta gjerne en rast ved Setertjernstua, der er bord og benker som kan benyttes.
Husk kompass og lykke til med en tur i Losby-marka!

Hilsen Ola Dilt