Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Villmarkspostene

Fin kveldstur på jakt etter villmarkspostene. Det gikk hit og dit opp og ned men alle ble funnet. Syntes egentlig at disse postene burde ha vært verdt 5 poeng pr.post med tanke på vanskelighetsgrad men men.. Fin tur ble det ihvertfall

Fjernposter

Ferdig med alle 5 fjernposter, fin rundløype! Delte opp i to omganger. Av disse 5, var det en jeg tullet litt med, ellers lette å finne. Jeg surret litt med 85, litt uvant målestokk på turkartet når man er vant med de andre kartene.

Turorientering i Sør og østmarka.

For de som allerede er ferdige med 2. periode og ønsker seg flere poster har Bækklaget satt ut 100 poster sør for Grønnmo, innenfor Krokhol og i Sørmarka. Disse står ute ut mai måned. Etter dette blir det satt ut nye poster. For mer info se
https://turorientering.no/baekkelagets-sk/

Lesebriller ved post 23

Vi fant disse lesebrillene ved post 23. Nå er de plassert oppå postplakaten istedenfor nedenfor der det var nødvendig å stå for å klippe. :-)

Haglevær

Fin tur på Spinnern-kartet til tross for ubebudet haglevær og kulde. Bilen viste 1,5 grader da vi kom tilbake til Sandbakken.

Durud-Rausjø.

Annbefaler å ta postene i følgende rekkefølge. 36, 37, 38, 39, og 40. Parkerer ved parkeringen i sydenden av Svartoren, det går da en sti sydover nesten helt opp til post 37. Går greit å navigere seg videre til post 38. Fra 38 tar man øst gjennom kraftlinjekrysset til sandveien. Kan følge kanten av myrene inn til 39. Det går en blå merket sti som ikke er på kartet, fra Ytre Enebakk over Kristenseteråsen og litt vest for post 39, denne passerer post 40 i søkket rett før posten.
Fra 40 nord til sandveien. Følg sandveien forbi Almarktjern, til sandveien fra Svartåsen kommer inn . Så rett vest til post 36. Den går en sti tilbake til Bysetermosen ca 200 meter vest for post 36.
En herlig tur i veldig fin nær urørt skog.

Flott tur på Durud-kartet

Vi hadde en flott tur på Durud-kartet i dag og fikk en fin prat med dem som bor på Svarthol.

Det viser seg at det ikke er noen parkeringsplass for folk flest på Svarthol. Dette er en privat eiendom og veien passerer ikke gården, selv om det ser slik ut på kartet. Derfor er det ikke noen parkeringsmuligheter innenfor gården.

Det kan bli mye trafikk på gården for dem som bor der hvis alle ivrige Ola-diltere gjør som oss og kjører inn dit. Vi spurte om lov, og fikk parkere hos dem, men lovte til gjengjeld å skrive på turbloggen at det er bedre om Ola-dilterne parkerer på parkeringsplassen ved Bysetermosen. Denne ligger utenfor kartet, i veikrysset mellom de to veiene som går nordover ut av kartet. (Se oversiktskartet nederst på kartbladet.) Parkering på Bysetermosen gir også en grei adkomst til postene på Durud.

Alle poster i 2.periode satt ut

Lutvann og Skullerudåsen og Durud er på plass.
Haukåsen ble satt ut 8.mai.
Fra før er også Spinnern satt ut.

Nyt våren i Østmarka!
Postutsetter melder om flott villmark på Durud-kartet (sør for Bysetermosan )

Hilsen Ola Dilt