Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Tall og bokstaver

Har nettopp vært i Spinnern-skogen og tatt fem ganske tøffe poster. I hvert føltes de tøffe etter at jeg i det siste har besøkte gjestepostene i nord og sør. Jeg må nok innrømme at jeg ikke har skrevet kodene tydelig nok. Blanding av tall og bokstaver er litt uheldig. Flere tall kan se ut som bokstaver når man kommer hjem: O og 0, Z og 2, Y og 4, S og 5, G og 6. Nå tror jeg at jeg har prøvd alle varianter på post 42. Må nok fotografere på neste tur – i hvert fall hvis tall og bokstaver er blandet.
TA

Durud - Flott løype!

Parkerte på Bysetermosan og tok postene i motsatt rekkefølge. Ei kjempeflott løype. Denne løypa er lagt av en som har gått mye mer i marka enn meg. Beste til nå i år!

Frem til post 39 finorienterte jeg, men ble fanget opp av stier. Greit å følge disse og postene er flott plassert. Tenkte at dette ikke kvalifiserte til svart løype, men strekkene fra 39 til 36 legitimerte mye mer svart gradering.

På østsiden av myra til post 37 kom jeg over to selvanvisere fra en gammel skytebane. Sikkert ikke brukt på 50 år. Om noen kjenner historien til skivene, skytebanen og hyttene nord for post 37 hadde det vært kjempespennende å få høre. Skriv gjerne.

Myrene er våte, og du klarer nok ikke å unngå å bli våt på bena – jeg prøvde lenge, men det gikk ikke…

Tusen takk til en meget god løypelegger for en flott tur, lagt perfekt i terrenget.

Flott tur fra Sandbakken - Spinneren

En kjempeflott tur i varierende terreng. Godt kart og fin løype. Tok postene i nummerrekkefølge og fulgte flott sti mot post 41 før det gikk bratt opp til posten – sånn som det er i Østmarka. På vei til post 42 ble det kanskje litt mye fart, for plutselig var jeg nede på Plankeveien og da er det rett før jeg “bikka” utafor kartet… Myrene ved Eiriksvann så våte ut på kartet, men her var det gjort en kjempejobb med stokker, så det var tørt å komme seg frem. Veldig bra at det er gjort slikt arbeid i skogen. Tusen takk! Fra post 43 og tilbake ble det en konkurranse for å ikke bli våt på beina. Det gikk faktisk (nesten) bra – i joggesko. Mellom 44 og 45 fløy det opp en orrfugl rett ved siden av stien. Et ordentlig bråk :-). En flott tur, tusen takk for en fin løype.

Feil kode

Hei, nei på post 45 fikk jeg rett kode, NB 0 = “null”.
Men jeg fikk feilmelding på post 42. Rimelig sikker på at jeg var på rett post (stein). Denne er forøvrig også merket som annet e-post. Kan noen bekrefte at koden er feil. Gjerne PM.

Møtte elgen

Du gjorde helt riktig. Noe annet var å gå rolig litt bakover og så gjøre en sving utenom elgen.
Fo r et par år siden møtte jeg også en elg i det området. Uansett er det en fin opplevelse.

Møtte elgen

På veg fra post 30 på Skullerud ble jeg overrasket av en elg som var veldig nærme…. Valgte å stå helt stille til den valgte å gå vekk fra meg. Er det noen som har gode råd om hva man bør gjøre? Jeg tenker spesielt i tilfelle den hadde valgt å gå mot meg.

En liten hilsen

Tusen takk til det hyggelige paret som jeg møtte tilfeldig ved fjernpost 82 i dag og som sa ja til at jeg kunne slå følge til fjernpost 83. Takk for en trivelig time med både sol, regn, innholdsrike myrer:o), variert terreng og til enhver tid betryggende enighet, med hvert vårt kart, om hvilken retning vi skulle gå :o). En gladmelding til paret (siden vi var inne på dette temaet på turen isted): Jeg leser nå at både åpningsposter og prøveposter fortsatt står ute i marka, så da er det bare å gyve løs på den postjakten også :o). Nå blir det å slappe av resten av dagen og skoa står til tørk :o).
Ønsker alle lesere en fortsatt fin søndag!

2.periode

Vi nærmer oss 2.periode og det gis beskjed her på Turbloggen når postene er ute.
Stort sett må vi holde oss til de oppsatte datoer pga dyrelivet, men noen dager før 10.mai kan nok noen poster være på plass.
Så følger med her :-)

Hilsen Ola Dilt