Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Fjernpost 83

Hipp-hipp :). I går fant jeg post 83. Forrige gang fulgte jeg blåstien for langt (ca. 500 meter) før jeg brakk av til venstre. Nå fulgte jeg rådet jeg fikk her inne og gikk ned til bekken etter ca. 250 meter. Jeg målte nøyaktig avstanden ned igjen til grusveien og den var 500 meter. Der la jeg også merke til at mange hadde valgt å gå av fra blåstien etter bare 30 meter og gå 20 meter bort til bekken med en gang, og så følge den oppover. Sikkert en smart løsning. Takk til Tor S, Per T og Erik H som delte sine erfaringer.
Jeg ble så lettet at jeg dro rett til badedammen på Grorud og tok de 10 postene der – og dermed er jeg ferdig med Ola Dilt 2021. Takk til arrangør og alle blide Diltere jeg har møtt i skogen.
Hva fjernposter angå er jeg en smule ambivalent slik konseptet framstår. Jeg liker at de er spredt og krevende, men skulle ønske kartet hadde målestokk 1:10000. Dessuten er Turkart over Østmarka unøyaktig. Ta f.eks. den blåmerka stien opp mot post 83. På kartet ser det ut som stien går vestover bortimot 1 cm. dvs. 250 meter. I virkeligheten svinger den nordover etter 30 meter. Men kanskje det er noe av hensikten og at mange vil ha det slik? Jeg er ganske ny i gamet og absolutt i lærefasen, så ta ikke dette som et surt oppstøt – det er et innspill til en aktivitet som er blitt en tidligere helårs birkebeiners siste mosjons-sprell :) Takk.

Post 83

Tillater meg å be om tips. Hvilken tilnærming har dere brukt til post 83. Jeg forsøkte først den stiplete stien/løypa opp Isdalen, men synes den ble mer og mer utilgjengelig. Forsøkte så opp «Skolemesteren» sørfra, men må ha gått for langt og så rotet meg for langt vest. Jeg ser at en sier han gikk ryggen opp fra Djupdalskoia. Kanskje det er løsningen?

Feilinfo

Går jeg inn på f.eks. Post 69 Slettfjell står det at posten er tilgjengelig fra 28.3.2021. Det er imidlertid 0 registreringer, så jeg regner med at postene 66-70 Slettfjell ikke er satt ut selv om det påstås noe annet. Kanskje verdt å rette opp?
Takk for nok et fint tur-år!