Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Ola Dilts Østmarka-quiz 2021

Vedlagt er årets quiz.
Send svar til post@oladilt.no innen 15.nov.

3 vinnere får hver sin kartpakke for 2022.

Lykke til!

Hilsen Ola Dilt

Skrevet av Ola Dilt

Svar Poenglister

Alle som klipper får klipp, men det er kun de under 15 år som får poeng for Minidilten sine ti poster.

Poengliste

Hei. Det er andre året jeg er med på turorienteringen. Varierende, spennende og utfordrende opplevelser med å finne turposter ute i marka. :) Mest utfordrende var fjernpostene ved Losby-området. En ting jeg lurer på, er (for jeg fortsatt er ganske ny her): hvordan de tre første personene som er på første plass fikk 303 poeng på 123 klipp, mens mange (ca. 100 personer) fikk 293 poeng og 123 klipp? Jeg hadde regnet ut dersom jeg hadde funnet alle postene, hadde jeg fått 293 poeng og 123 klipp. Greit å vite hvordan systemet er lagt opp her i turorienteringen. :) På forhånd takk for svar. :)

Snart sesongslutt

For de som mangler poeng for merke eller plakett, vil postene også stå ute helgen 16-17 oktober .
Husk å sende inn poengene og angi om du ønsker diplom. Årets motiv er fra Losby-marka.

Hilsen Ola Dilt

Skrevet av Ola Dilt

Post 83

Jeg likte denne posten, var for sløv med skritt-telling og gikk for langt (fra Sør)
Fikk riktignok hjelp med orientering tilbake av svake spor opp mot ryggen fa kløft
Hadde sikkert fordel av at jeg tok den som enkeltpost og ikke på slutten av en firetimerstur
Orienterer bare på terreng, så virring rundt blir en del av opplegget

Det er vel poenget at fjernposter skal være utfordrende

Langline

Hei – det hang en gul langline ved postplaten på nr 81 da vi var der i 12-tida i dag.

Post 83

Fullstendig enig med Kjell Jan Myhrvold. Dette er en skikkelig plundrete post. Jeg kom blåstien fra Åmodtdammen og spaserte opp Skolemesteren nordfra. Akkurat der hvor stien begynner å gå nedover mot Djupdalen, saumfarte jeg på kryss og tvers nedover mot den gamle Isdalsløypa. Fant posten etter flere mislykkede forsøk. Ferden over nedre del av Dunderen mot siste post ved Mønevannsputten var derimot upåklagelig med mye åpen furuskog. Allright om posten hadde ligget her i grunnen, jf. nederste bilde. Det jeg etterlyser er større grad av kvalitetssikring når det gjelder postvalg og terreng.

LITT ROS OG RIS GENERELT:
De siste årene synes jeg at enkelte av Ola Dilts fjernposter har fått en tendens til å være ‘skrivebordsprosjekter’. Dette tror jeg er uheldig. Unødvendig strev og irritasjon for ferske diltere og barnefamilier på lang utflukt er opplevelser de burde vært spart for. Anmoder arrangøren om å legge fjernpostene på steder der prosjektansvarlig selv har vært ute i terrenget i løpet av de siste 4-5 årene. Fjernpostene er noe av det flotteste ved Ola Dilt. La dem gjerne være utfordrende, men ikke urimelig krevende. Steder der man virrer omkring i kratt og buskas kanskje opp mot en time, har etter min vurdering lite med orientering å gjøre. I skogområder der det er så tett at det ikke lenger er mulig å lese terrenget, blir det gjerne tilfeldigheter og flaks som avgjør om man finner posten.

Viser til SKOGTRIMS fjernposter arrangert av Østmarka OK. Fjernpostene her er riktignok mer kartmessig spredt enn Ola Dilts områdebaserte tilbud. Dette er ikke en nødvendigvis et fortrinn, men terrenget rundt postene deres er lesbart hele veien. Ta en titt på bildet aller øverst på siden. Det er tatt fra årets fjernpost i Skogtrim ved Åmodtdammen.😎