Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Post 83

Tips til Myhrvold. Jeg syklet samme vei som deg, forbi Djupdalskoia til der blåstien tar av fr
a veien til venstre. Deretter fulgte jeg denne gjennom kurven og ca. 225 meter videre. Deretter gikk jeg ned til bekken og fulgte denne det lille stykket opp til den vesle myra. Deretter rett opp på ryggen og fulgte denne drøye 50 meter rett nordover til posten. God tur og lykke til igjen.

Post 83

Fullstendig enig med Kjell Jan Myhrvold. Dette er en skikkelig plundrete post. Jeg kom blåstien fra Åmodtdammen og spaserte opp Skolemesteren nordfra. Akkurat der hvor stien begynner å gå nedover mot Djupdalen, saumfarte jeg på kryss og tvers nedover mot den gamle Isdalsløypa. Fant posten etter flere mislykkede forsøk. Den ligger litt på oversiden av bekkeutløpet hvor posten teknisk sett skulle være.

De siste årene synes jeg at enkelte av Ola Dilts fjernposter har fått en tendens til å være ‘skrivebordsprosjekter’. Dette tror jeg er uheldig. Unødvendig strev og irritasjon for ferske diltere og barnefamilier på lang utflukt er opplevelser de burde vært spart for. Anmoder arrangøren om å legge fjernposterene på steder der postutsetter selv har vært i løpet av det siste tiåret. Fjernpostene er noe av det flotteste ved Ola Dilt. La dem gjerne være barske, men ikke urimelig krevende. Steder der man virrer omkring i kratt og buskas kanskje opp mot en time, har etter min vurdering lite med orientering å gjøre. I skogområder der det er så tett at det ikke lenger er mulig å lese terrenget, blir det gjerne tilfeldigheter og flaks som avgjør om man finner posten eller ikke. Gi oss gode fjernpostopplevelser, ikke fortvilelse Ola Dilt! 🤪

Ferden over Dunderen mot siste post ved Mønevann var derimot upåklagelig med mye åpen furuskog. Mer allright om posten hadde ligget her i grunnen. 😎

Post 83

Tillater meg å be om tips. Hvilken tilnærming har dere brukt til post 83. Jeg forsøkte først den stiplete stien/løypa opp Isdalen, men synes den ble mer og mer utilgjengelig. Forsøkte så opp «Skolemesteren» sørfra, men må ha gått for langt og så rotet meg for langt vest. Jeg ser at en sier han gikk ryggen opp fra Djupdalskoia. Kanskje det er løsningen?

Ruin eller skrot?

På Spinnern-kartet, rett øst for post 73, er det et ruin symbol (venstre side kartbilde). Det andre bildet viser hva jeg fant. Ikke som forventet. Noen som vet hva dette er og meningen?

Post 78

Posten stod der da vi var der i formiddag! Etter vår mening, så står den i hht kartet.

Hvor er det blitt av post 78

Noen som har klart å finne post 78 i dag, onsdag 18. aug? Eller er den fjernet… fant alle de andre postene i området uten problemer men denne posten klarte jeg ikke å finne. Gjorde 2 forsøk og startet på nytt fra kjent sted, men gikk ikke da heller. Den skal jo kun ligge 40-50 meter fra stien…