Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Innbydelse til kart- og kompasskurs på Sandbakken 26.august

KURSET ER FULLTEGNET- VI SATSERNYTT KURS VÅREN 2022:

I samarbeid med med Sandbakken Sportsstue arrangerer Oppsal Orientering kurs i bruk av kart og kompass torsdag 26.august.
Selve teorien vil foregå i sportstuens lokaler før vi går ut i små grupper i skogen for å finne poster.

Caféen åpner under kurset og Sandbakken har lagt ut invitasjon og lenke til påmeldingen, se link nedenfor; her vil du også finne mer info om kursets innhold.
Kurset er stort sett beregnet på nybegynnere- bli med og få gode tips av erfarne o-løpere!

Mer informasjon og påmelding:
https://sandbakken-sportsstue.no/kurs/kartogkompass.html

Vel møtt!

Hilsen Ola Dilt

Skrevet av Ola Dilt

Spinnern

Etter å ha ligget på 199 p en stund, så var tiden inne for å komme seg over 200 p for gull. Spinnern ble da tatt som kveldstur igår. Det tok litt lengre tid enn planert, men sånn er det. Grønmo t/r tok ca 4 t, dette inkluderer blåbærspising, fotografering og pustepauser, alt i alt ble det 13.4 km, så langt nok. Vi startet med de 2 kjipeste postene 71 og 75, den siste var mer enn nok bratt opp til. Derfra ble postene 74,73,72 tatt i rekkefølge, fulgt skiløypa bare, litt bløtt ble det jo på beina selvfølgelig, men pytt pytt. Så noen kantareller også på veien, for eventuelle soppentusiaster

Post 74

Dette betyr at den i utgangspunktet var feilplaasert og at den er flyttet dit den står på kartutsnittet. Se Øivind Larsen innlegg 6 plasser under dette innlegget

Post 74

Når det opplyses om at post 74 er flyttet, ville det da ikke være naturlig fortelle oss hvor, f.eks. ved å plotte inn på et kartutsnitt?

funn av jakke

En Norheim jakke en grønn og blå funnet på Ramdlskollen. Kjentmannspost, Siden mange orienterer både kjentmann og Oladilt Jeg har vasket den. Et kjentmannsmerke var festet på den. Mvh Anne Persson mobil 99438725

Vi nærmer oss 3.periode

Alle kart har nå poster for 3.periode klare i skogen :

-Skullerudåsen
-Slettfjell
-Spinnern (post 74 er korrigert og flyttet)
-Puttåsen
-Lutvann
-Haukåsen

Merk: Det er mye insekter i nå og det kan være lurt med «hel dekk» og et hodeplagg .

Hilsen Ola Dilt

Skullerudåsen

Har hatt en fin tur på Skullerudåsen idag, ikke så mye insekter, men de dukker vel opp nærmere kvelden. Startet fra Grønmo og fulgte bare blåstiien oppover mot post 78, denne var grei å finne, gikk terrenget mot post 77, den var litt vrien å finne, men etter litt kløing i hodet så gikk det å. Tok deretter postene 76, 80. på vei mot siste post så gikk turen via Rundvann, der det ikke var ett levende vesen å se – uvanlig – Der ble det tid til en,det var turens høydepunkt !! fin temp i vannet, godt for en varm skrott, kan anbelfales Oppfrisket av badingen så gikk post 79 som en dans.. GOD HELG

Feil plassering av post 74 v/el paso

Kartet viser tydelig kolle og stemplingsboken sier kolle. Men der er ingen post. Den fant jeg et helt annet sted. Tydelig at noen stoler mere på GPS enn hodet.
Ellers hadde jeg en bra dag i skogen, men dere skremmer folk med mye insekter. Jeg har alldri sett så lite innsekter som i år Vel noen stikk har jeg fått. Kanskje det har noe med at det lukter så vondt av meg.
God sommeer jeg har bare 2 kart igjen.