Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

1.periode poster

Generelt vil postene i 1.periode bli stående ute en del dager på overtid- ta gjerne kontakt med postutsetteren ( se heftet nest siste side).

Postene på Slettfjell vil minst bli stående ut juni.

God sommer fra Ola Dilt

Svar til Feilinfo

Når det gjelder periodene for når postene står ute MÅ man forholde seg til periodene som står i heftet. Perioden som står på postene i %WWW%/turorientering.no gjelder perioden kartet har gyldige poster. Dumt, men slik er det dessverre i år som tidligere år :( Men det blir kanskje annerledes neste år :)

God tur med Ola Dilt i Østmarka og god sommer!

Feilinfo

Går jeg inn på f.eks. Post 69 Slettfjell står det at posten er tilgjengelig fra 28.3.2021. Det er imidlertid 0 registreringer, så jeg regner med at postene 66-70 Slettfjell ikke er satt ut selv om det påstås noe annet. Kanskje verdt å rette opp?
Takk for nok et fint tur-år!

LOSBY: 20 nye poster i området mellom golfbanene og Mønevann

Stolpejakten har som kjent eksistert i mange år. Nytt denne sesongen er at stadig flere arrangører lager hybridposter, dvs stolpejakt i skogen i stedet for i bygater og boligområder. Lørenskog kommune har i samarbeid med Østmarka OK laget et opplegg med 20 poster som skiller seg ut.

For alle tur-o-gåere som liker Østmarka nord, anbefales et besøk til LOSBY i sommer eller til høsten fram til utgangen av oktober. I terrenget mellom konferansehotellet, de to 18-hulls og 9-hulls golfbanene og Mønevann rusler du i et stilig kulturlangskap i lekende balanse med grusveier og skogsstier fram mot inngangsporten til Østmarkas kanoeldorado. Der venter milevis med padlesafari. Har du lyst på et gjensyn med denne delen av marka eller bare kan tenke deg å oppdage et nytt område i overgangen mellom kulturlandsskap og natur, er stolpejakt på Gamle Losby Gods absolutt verdt 2-3 timers innsats.

Kart lastes ned via appen til stolpejakten. Undervalg: viken/lørenskog/losby. Brosjyre med kart i PDF finnes på Lørenskogs Kommunes nettsider.

Fjernpost (Post 83)

Syklet til Djupdalskoia. Ble fasinert av kjempesvære graner ved denne hytta. Den ene må vel snart bli en av de største i Østmarka?
Fulgte ryggen oppover. Det var mye lenger opp enn det så ut til! Krevende post! Kanskje den vanskeligste i år?

Briller funnet

Ved post nr. 45 på Spinnern-kartet ble det i dag funnet ett par biller. Dersom du savner disse kan du kontakte meg på tlf. 41535889.

Kompass

Kompass funnet i gresset ved historisk post 36 Skogsbråten (mellom Øgården og Høyås). Kompasset er hengt opp på posten.