Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Osøyro -Krystaller

"KleyCity" er kunstnaren Jo Kley sit navn konseptet denne skulpturen er ein del av. Han har og laga "Huset ved sjøen" som står ved innkjøringa til Monter i Industriveien i same konseptet. Gjennom "KleyCity" forsøker kunstnaren å kople kulturelle og historiske ideer og aspekter av ulike nasjoner over hele verden. I prosjektet har han valgt tårnet som tema, som eit universelt ikon som blir forstått av alle.
Tårn kan bygges på mange måter, men de har alle en ting felles: De strekker seg mot himmelen!

Kvart einaste tårn er er laga for å reflektera ein bestemt del av utviklinga av den urbane sivilisasjonen. Prosjektet veks framleis, og i dag er det tårn i 20 land laga i dette konseptet. Kunstnaren ønskjer alle velkommen inn i "KleyCity" for å kjenne på drømmer og ideer av gammel og ny tid uansett hvor ein er  i verden.

Dette skulpturen vart laga under skulptursymposiet i 2009. Krystalla i tårnet har nok eit eige symbol som kaos og orden, lykke, rikdom og makt eller evig ungdom. Eller som i den legendariske "Visdomssteinen". Kva tenker du når du studerer denne skulpturen?

Jo Kley er født i 1964 i Tyskland. Meir om Jo og hans arbeider finn du her: http://www.jokley.com/

Turer i nærheten av kulturminnet

Os OK har ikke lagt inn noen turer i nærheten så langt i 2021.