Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Pan OL (Trøgstad)

Pan OL (Trøgstad) har ingen aktiv sesong med info enda. Kontakt gjerne Pan OL (Trøgstad) på e-post harders@online.no for å opplyse om dette.

Hjertelig velkommen til OL Pan’s turorientering i 2018, som er vår 47. tur-o-sesong!

OL Pan ble stiftet i 1955 av den gang Trøgstad IL’s o-gruppe. I Trøgstad er det nok et o-lag, Båstad IL’s o-gruppe.  OL Pans aktive løpere deltar for  Indre Østfold Orienteringsklubb (IØOK), som er en overbygningsklubb for Pan, Flaggtreff , Askim IF's o-gruppe, Skaukameratene og Båstad IL.  Båstad IL dekker Båstad i kommunen, mens OL Pan dekker Skjønhaug, Østbygda med Havnås, Tosebygda og Jørgentvedt. Lokalt driver vår klubb med nybegynneropplæring, produksjon av kart og turorientering. Vi anbefaler også tur-orientering som våre naboer har lagt ut: Båstad IL`s o-gruppe i Båstad, Skaukameratene i Rakkestad, Askim IF og OL Flaggtreff i Eidsberg.

I år har vi i Pan satt ut 40 ordinære poster fordelt på 4 kart: 

Havnåsåsen 1:10 000 , Viktjernåsen 1:15 000 , Maurneshøgda 1:10 000, Festningsåsen - Riisermarka1:15 000

Postene henger ute fra 1.mai – 30.september. Tur-o-konvolutter selges for 150,- hos Maxbo-Torper på Skjønhaug eller Bunnpris Båstad . Dere kan også få tilsendt konvolutt ved henvendelse til Harder Sandvik eller bestille inne på turorientering.no til kr,- 200 ( Porto i prisen )

Merkekravene i 2018 er: Gull 35 poeng, Sølv 30 poeng og Bronse 25 poeng for alle. Dere får ett poeng for hvert klipp på de ordinære tur-o-postene, post 1-40. 

Dere som vil ha merket må levere klippekort med navn til: Harder Sandvik, Festningsåsen 55, 1860 TRØGSTAD  eller logge dere inn på vår hjemmeside www.turorientering.no innen 15. Oktober 2018.

Hvis man noterer bokstavkoden som dere i år finner på hver post kan dere registrere postene her på www.turorientering.no 

Det er åpnet for klipping av poster her på www.turorientering.no ,men offisiell registrering skjer ved innsendelse eller levering av klippekortet til Harder Sandvik, Festningsåsen 55, 1860 Trøgstad.

Feil eller mangler med postene bes meldt til Harder Sandvik, tlf. 69 82 63 59 eller mob. 456 03 706.

Fine opplevelser og bilder fra dine turer i skogen kan du dele med andre på bloggen på denne siden.

I årets opplegg har vi satt ut noen poster som er i nærheten av kulturminner eller naturperler..Noen av postene ligger slik at man kan ha et godt utsyn over deler av den vakre bygda vår. Håper dere får glede av det. Vi har også bestrebet oss på å finne løsninger på HVOR dere kan parkere kjøretøy. Vi har inngått avtale med en del grunneiere og fått til avtale for 3 timers-parkering der dere bruker vår P-plakat i frontvinduet. Utover det har vi avmerket på kartene steder det kan parkeres uten problemer. Uansett ber vi dere vise hensyn ved parkering.

Våre spesielle poster:

6. Flott utsikt østover mot fine jordbruksarealer og gårdene Langseter, Smeby og Korperud. Nærmest i NØ retning ligger gårdene Risbråthe.

12. Skrikerudtjernet er et tjern som tidligere har vært brukt som vannkilde for gårdene Skrikerud og Ruken. I 1942, 27. oktober, ble Rachel og Jacob Feldmann drept her og senket i tjernet av 2 flyktningloser. Losene ble i 1947 frikjent i rettssaken på grunn av nødverge i en situasjon hvor hele flyktingtransport-apparatet i Trøgstad kunne blitt opprullet av Gestapo.

13. Utsikt mot Tyrihjelltangen nordøstover, også over Hemnessjøen og over mot Langstranda på Hølandsiden av sjøen.

15. Utsikt nordover mot Hemnes og østover mot Hemnessjøen og Langstranda/Kragtorp. Nærmest i skrålia rett nedenfor posten ligger hyttegrenda Kampelykkja.

16. Fin utsikt nordover mot Krakevika  og østover mot Hemnessjøen og Kragtorp på Hølandsiden.

20. Denne posten ligger rett nord for Svenskemyra. Stien forbi er en del av Trøgstadstien, som starter i Båstad og går helt til Eidsberg-delet i syd. Stien er merket. Skiløypene krysser hverandre i myra vinterstid.

24. Posten ligger 70 meter rett øst for demningen til Gravstjern. Dette tjernet var fram til midten av 1950-tallet drikkevannkilde for hele tettsenteret Skjønhaug. Nå er tjernet en idyll med badeliv, fisking og picnic om sommeren og skøyting vinterstid. Sommertid kan det tidvis være yrende badeliv her i et av Østfolds reneste badevann.

37. Grepperudtjern ligger rett nord helt inntil posten. Fint sted for rast.

Vi  håper dere får fine opplevelser i Trøgstad-skogene! Vi tar gjerne tilbakemeldinger på positive opplevelser eller noe dere mener vi bør/kan forbedre til vår neste utgave.

GOD TUR!

Hilsen skaukarene i Pan: Jan, Claes-Tommy, Morten, Vidar, Jørgen, Olaf og Harder