Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Porsgrunn OL

sesongen er avsluttet

Klar for ny sesong med tur-orientering!

NB: Postene til rød tur på Vealøs legges først ut fredag 24.mai- De øvrige turene er klare onsdag 22.mai.

Velkommen til ny sesong med tur-orientering i Porsgrunn. I 2019 har vi totalt 110 turmål eller poster rundt omkring i Porsgrunn og i de flotte skogområdene som omkranser byen vår! Disse er fordelt på 50 «grønne poster», 30 «blå poster» og 30 «røde poster». I tillegg til dette er det satt ut 100 stolper i «Stolpejakten» i Porsgrunn. Det ligger brosjyre om dette spennende tilbudet i konvolutten.

O-kart er POLs idrettsarena, og det legges ned et stort arbeid og store kostnader i å ha gode kart i områdene rundt Porsgrunn. Årets tur-orientering går i delvis kjente kartområder, men vi byr også på poster i helt nye områder hvor det aldri har vært tur-orientering før. Kartet «Vollsheia» ved Svanvik er nytegnet og ikke kartlagt tidligere. Vi har også utvidet kartene på Kverndammen og Kjørholt. Samtidig har vi poster på Vealøs og i Oklungen. Disse kartene er ikke nysynfarte, så vegetasjon og hogst er ikke helt oppdatert. Likevel bør det gå greit å finne fram også til disse postene.

Grønne poster ligger inne i byområdene og passer for alle, også de som er helt uvant med bruk av kart. Grønne turer egner seg også for barnevogn, sykkel eller rullestol. I år tilbyr vi grønne turer i store deler av Porsgrunn med postplasseringer i områdene Grønli, Herøya, Hovenga, Kjølnes, Stridsklev og på Vessia. Postene er tilgjengelige fra 11. mars og fram til 13. oktober. Disse kartene er kun tilgjengelig på nett og kan lastes ned gratis fra www.turorientering.no/porsgrunnol. Her kommer det også meldinger knyttet til stolper som blir borte.

Blå turer er neste vanskelighetsgrad. I år ligger det poster i tre nærmiljøområder: Kverndammen, Borgeåsen og Kjørholt. Her er postene lagt relativt enkelt og lett tilgjengelig slik at hele familien skal få en flott og spennende tur. Disse turene egner seg også godt for uerfarne i voksen alder og alle andre som vil har seg en ettermiddagstur i nærområdet. En del av de blå turene egner seg i tillegg for sykkel. De blå postene er tilgjengelige fra ca. 20. mai til 13. oktober.

Røde turer tilbyr vi til de som ønsker seg skikkelige skogsturer med utfordringer for både hode og kropp. Dette er turorienteringsposter som egner seg for familiens søndagstur eller topptur, og for alle som trives ute i skog og mark. I år har vi røde poster i skogen opp mot østre Vealøs, i Vollsheia og i Oklungen. Disse postene er tilgjengelig fra ca. 25. mai til 1. oktober (pga av elgjakta).

Tur-o-konvolutter får du kjøpt på Ark bokhandel i Storgata og på DownTown, på Meny Telemarksporten og G-Sport Porsgrunn eller ved å kjøpe og laste ned kart på turorientering.no/porsgrunnol/. Pris kr. 300,- dersom du kjøper hele pakken, eller kr. 60,- per tur ved kjøp på web-sidene.

Merkingen av tur-o postene i skogen er forbedret slik at det er enklere å lese og notere koden på posten. Har du problemer med registrering eller har mistet en kode, er det bare å ta kontakt på turo@porsgrunnol.no.

Last ned app-en TURORIENTERING til din mobil (iPhone eller Android) og få tilgang til kart på telefonen samt registrere poster mens du er ute i skogen!

Vi oppfordrer ALLE til å registrere seg som tur-o deltaker på http://turorientering.no/porsgrunnol/. De som ønsker tur-o merke tilsendt, må registrere poster her og sende en epost til turo@porsgrunnol.no når merkekravet er nådd. Oppgi navn og adresse, så sendes merke eller plakett i posten.

Tilbud om medlemsfordeler og fellesskap – få med kompass på kjøpet!

Siden du har kjøpt turorientering tilbyr vi deg medlemskap i Porsgrunn o-lag uten å betale noe ekstra! Registrer deg på www.turorientering.no/velkommen.

Grønne Porsgrunnturer 2019 er åpnet.

Det trykkes ikke kart i år.
Deltakerne må selv laste ned A4-utsnitt fra www.turorientering.no/porsgrunnol 

God tur!