Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Porsgrunn OL

sesongen er i gang

Nye G284 og G285 er satt opp på nye steder.

Stolpebne R261, G286 og G289 på Klyvetoppen harb fått nye plasseringer.
G284 og G285 er borte. Vil bli erstattet i nær framrid.

 

Uakseptabel oppførsel av stolpejegere på Klyve!
Vi har mottatt følgende klage::

"Hei. Liten utbåsning kommer her! Vi bor på klyve og dere stolpejegere har tatt dere voldsomt til rette på vår eiendom. Jeg har snakket til mange og spurt hvordan de har kommet seg inn på beitet vår hvor det er netting og strømgjerde. Vel de ler som oftest og sier de har klatret over^^ Her vasser det folk inni hagen , inn på beitene, det har til og med blitt klippet hull i gjerdene. Her går det hester, kuer og en okse, og jeg vil ikke ha noen på veien. Tideligere idag, kom det 2 på sykkel , rett inn i hagen, hvor da min sønn ba dem gå ut igjen da dette faktisk er privat eiendom. De snudde men lenket syklene sine fast inne i innkjørselen og gikk ut på beitet likevel??? Hva søren. Eier dere ikke folkeskikk??? Dette er ikke greit. det er vei inn i skogen ved blokkene på klyve som fint kan brukes. Dessuten er det ikke helt trygt for fremmede å bare vasse inn blandt disse dyrene, de er var for fremmede og kan være litt skvetne. Så dette stopper nå. Takk "

 

 

Vi har fått klage fra beboerne i Bjørntvedtvegen 200 og 202 A/B på Klyve om stolpejegere som  går over deres plener.
Trolig til stolpene B253 og S298.

Dette må OPPHØRE umiddelbart!

 

Stolpe 278 er satt opp på enda et nytt sted. 
Se gratistur G278

Stolpene  G285, G287 og G289 på Klyvetoppen er flyttet til nye plasseringer.
Se gratistur G285-G287-G289

 

Stolpe 188 på Kjølnes er flyttet 10 m til nærmeste postkassestativ.
Huseieren i nærmeste hus har 2 hunder. Han ble plaget at at hundene
gjødde hele dagen på stolpejegerne. Forøvrig var alle stolpejegrene
hjertelig velkommen.

Stolpene G284 og G286  på Klyvetoppen er flyttet til nye steder.

Gratisturen G284-G286 viser hvor stolpene står nå.

 

 

NB: Stolpene G284 og G286 på Klyvetoppen er allerede blitt borte dessverre.
Vi er usikre på om det har noen hensikt å erstatte dem

 

 

Turorienteringssesongen 2020 er  åpnet.
Postene er på plass.

Turorienteringskonvoluttene vil være i salg i fhos:
G-sport Beha-kvartalet, ARK Dyhring og ARK Down Town fra torsdag 26.mars.

Hele turopakken kan kjøpes via Turpakker.
Bemerk at flere kart på nettet kun er tilgjengelig i deler.
Sandøya vil først bli tilgjengelig fra 15.juni pga Coronasituasjonen

HUSK smittereglene. HOLD AVSTAND!

Her er info som ligger i turoposen:
Klar for ny sesong med tur-orientering!

Velkommen til ny sesong med tur-orientering i Porsgrunn. I 2020 har vi totalt 180 turmål rundt omkring i Porsgrunn og i de flotte skogområdene som omkranser byen vår! Disse er fordelt på poster i forskjellig vanskelighetsgrad, 103 «grønne», 16 «blå», 42 «røde» og 19 «sorte».

Nytt av året er at tur-orienteringen er knyttet sammen med Stolpejakten slik at 3 av kartene i tur-o mappen også er tilgjengelig i Stolpejakten app-en. Disse må kjøpes her, men de som kjøper tur-o konvolutten i butikken, får tilgang til disse kartene ved å bruke koden for hvert kart som ligger i tur-o konvolutten sammen med kartene og denne informasjonen. Last ned Stopejakten app-en og følg instruksjonene, så kan du registrere tur-o postene direkte i Stolpejakten app-en. Dette betyr også at postflaggene er erstattet med «stolper» med tur-o merke på disse tre kartene (Klyvetoppen, Heistad (Grava-Stranda) og Sandøya). Tradisjonelle postflagg er hengt ut på kartene Geiteryggen og Bjerketvedt.

O-kart er POLs idrettsarena, og det legges ned et stort arbeid og store kostnader i å ha gode kart i områdene rundt Porsgrunn. Årets tur-orientering går i delvis kjente kartområder, men vi byr også på poster i helt nye områder hvor det aldri (?) har vært tur-orientering før. Kartet «Sandøya» er nytegnet. Vi har også utvidet kartet på Klyve. Samtidig har vi poster på Geiteryggen, Heistad og Bjeketvedt, det siste kartet er nytegnet. Merk at postene på «Sandøya» først er tilgjengelige fra 15. juni!

Stolpejakten Porsgrunn er også en del av tur-orienteringstilbudet. Her er det 100 stolper tilgjengelig i området fra Vessia til Heistad sentrum. Det er kart tilgjengelig i tur-o konvolutten, men også digital i Stolpejakten app-en. Her er det poster i sentrum, boligområder og nærterrenget rundt omkring i Porsgrunn. Dette er en fin mulighet til å bli bedre kjent i hele byen!

Postene på «Geiteryggen» og «Bjerketvedt» står ute fra 25. mars til 1. oktober. De andre postene står ute fram til 1. november, og postene på «Sandøya» er tilgjengelige først 15. juni.

Tur-o-konvolutter får du kjøpt på Ark bokhandel i Storgata og på DownTown, på Meny Telemarksporten og G-Sport Porsgrunn eller ved å kjøpe og laste ned kart på turorientering.no/porsgrunnol/.

Merkingen av tur-o postene i skogen er forbedret slik at det er enklere å lese og notere koden på posten. Har du problemer med registrering eller har mistet en kode, er det bare å ta kontakt på turo@porsgrunnol.no. Meld fra her hvis poster eller stolper er forsvunnet!

Last ned app-en STOLPEJAKTEN til din mobil (iPhone eller Android) og få tilgang til kart på telefonen samt å registrere stolper!

Vi oppfordrer ALLE til å registrere seg som tur-o deltaker på http://turorientering.no/porsgrunnol/. De som ønsker tur-o merke tilsendt, må registrere poster her og sende en epost til turo@porsgrunnol.no når merkekravet er nådd. Oppgi navn og adresse, så sendes merke eller plakett i posten.

Tilbud om medlemsfordeler og fellesskap
– få med kompass på kjøpet!

Siden du har kjøpt turorientering tilbyr vi deg medlemskap i Porsgrunn o-lag uten å betale noe ekstra! Registrer deg på www.turorientering.no/velkommen.