Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Ganddal IL - Postjaktå (Sandnes)

sesongen er avsluttet

Velkommen til Postjaktå 2021

Turorientering er et aktivitetstilbud som både er helsefremmende og smittevernvennlig. Nå er vi i en ekstremsituasjon i Norge og verden, med begrensninger i både handle- og bevegelsfriheten. Men samtidig sier Folkehelseinstituttet at fysisk aktivitet er bra for helsa, og anbefaler alle å være i aktivitet innenfor de rammer som er satt av smittevernhensyn. Her kan du – alene eller sammen med familien fritt velge kart med et antall poster – etter egen dagsform, eget tempo, vær og motivasjon. Turorientering gir stor glede uansett når du velger å gå. Du finner all informasjon om tilbud her: www.turorientering.no.

Men husk at ved utøvelse av aktiviteten SKAL myndighetenes pålegg om smittevern overholdes.

Turorientering gir deg et mål for turen, og spenningen med å lete etter neste post gir en ekstra dimensjon til turopplevelsen, ikke minst for de yngste. Ved hjelp av kart og kompass skal du finne poster som er plassert ved tydelige terreng-detaljer som steiner, høydepunkt, myrdrag osv.

Postjaktå er i år plassert på kartene Bogafjell, Edlandsfjellet, Kalbergskogen, Vagleskogen og Øksnevadskogen Nord. Kartene er merket som blå eller røde turer. Blå turer er for nybegynnere. Krever noe kjennskap med kart. Bør ha med kompass for å orientere kartet. Røde turer er for litt viderekommende. Krever kjennskap og erfaring med kart. Krever kompass for grovorientering. Sort løype er for erfarne orienteringsløpere.

Konvolutt med turpakke "Posjaktå" kan kjøpes på våre utsalgsteder til kr 250.

Kodene på postene består av to bokstaver.

Turorientering på nett

Opprett din egen bruker på nettet. Her kan du fortløpende legge inn kodene på de postene du har besøkt. Ønsker du å kjøpe merker, kan du hente skjema fra vår hjemmeside her "Turorientering". Skjema fylles ut og legges ved en e-post som sendes til turorientering@gandor.org.

Medlemskap i Ganddal IL Orientering

Turorientering er ofte det første møtet med O-sporten for barn og ungdom. Vi som driver denne form for idrett eller trim synes det er en fantastisk fin aktivitet i et godt miljø. Kurs i kart og kompass arrangeres etter påske.

Nye medlemmer i Ganddal IL Orientering får turorientering med på medlemskapet. Har du kjøpt turorientering og ønsker å bli medlem ta kontakt med vår leder på leder@gandor.org. Informasjon om medlemskap i Ganddal IL Orientering finner du her.

Alle oppfordres til å vise hensyn overfor dyre- og planteliv. Husk båndtvang! Vær spesielt varsom når det er husdyr ute på beite, og hvor det er nødvendig å krysse gjerder. Bruk de gjerdeklyverne som er utplassert. Vær obs på skogbrannfaren!

GOD TUR

Turorientering støttes av Miljødirektoratet