Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Postjaktå

turer er avsluttet

Postjaktå er i år på kartene, Bogafjell, Kalbergskogen, Vigreskogen, Vagleskogen og Øksnevadskogen Nord.

Poeng/merker

Postplasseringene er trykket på kartene. Hver post har en kode. Koden noteres og er bekreftelsen på at du har vært på posten. Hver post gir et visst antall poeng mellom 1 og 10, alt etter vanskelighetsgrad og beliggenhet. Etter sesongslutt summeres antall poeng. Poengsummen gir grunnlag for bronse, sølv eller gullmerke. Poengkravene er: bronse - 100 poeng / sølv - 200 poeng / gull - 300 poeng.

Det er mulig å oppnå i alt 300 poeng. Ved oppnådd gullmerke i hhv. 5, 10, 15 år osv. kan du bestille NOF’s (Norges Orienteringsforbund) turorienteringsplakett.

Turorientering på nett

Opprett din egen bruker på nettet. Her kan du fortløpende legge inn kodene på de postene du har besøkt. Ønsker du å kjøpe merker, kan du hente skjema fra vår hjemmeside www.gandor.org under "Turorientering". Skjema fylles ut og legges ved en e-post som sendes til turorientering@gandor.org.

Barne-turorientering / O-løpstrening

I Vagleskogen er postene utstyrt med klippetenger. De fleste barn synes det er ekstra kjekt når de kan klippe på postene. Selv om det nå benyttes elektronisk stempling i O-sporten, kan du benytte dette kartet til O-løpstrening med manuell klipping. På baksiden av kartet i turorienteringskonvolutten er det laget felt for manuell klipping.

Turer

Vi anefaler at dere starter med posten som har lavest nummer og fortsette etter stigende nummerering. Postene er frittstående og kan også besøkes i vilkårlig rekkefølge.

Husk!

Alle oppfordres til å vise hensyn overfor dyre- og planteliv. Husk båndtvang! Vær spesielt varsom når det er husdyr ute på beite, og hvor det er nødvendig å krysse gjerder. Bruk de gjerdeklyverne som er utplassert. Vær obs på skogbrannfaren!

GOD TUR

Turer i turpakken