Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Postplukk på Kleivstua, Retthella 1:10000, 2005

turen stengte 5. okt

Kleivstua.    Målestokk 1:10000, utgitt 2005. Post 36-55, 300 poeng. Turen inngår i vår pakke "Over mo og myr"

Postene henger ute fra 1. juni til 5. oktober. Et av Hole og Ringerikes fineste tur-områder. Både Kronprinsens, Dronningens og Kongens utsikt er innenfor kartet. Området byr på et variert terreng, middels til storkupert, men også med vakre myrstrekninger og tjern. Mange stier nær Kleivstua, nesten ingen i de indre områdene. Markering av stiene på kartet kan avvike en del i forhold til bruk og hogst siden kartet ble utgitt. Adkomst bomvei (med avgift) fra Sundvollen opp Dronningveien. Stor parkeringsplass ved Kleivstua, og noe parkering ved paraglider-rampe lenger nede.                           

Alternativ adkomst til fots opp Krokkleiva til søndre del, eller blåmerket sti som tar av til venstre et stykke opp i Krokkleiva. Denne krysser Dronningveien og går gjennom Nordkleiva til nordre del, parkering ca 300 m. forbi Sundvollen hotell, på høyre der Krokkleiva begynner.                                                                                                                                                                                             Den eldste ferdselsveien gikk stort sett der blåmerket sti gjennom Nordkleiva går. Sannsynlig kom Olav den hellige denne veien opp Lommedalen og Bukkebekkdalen, videre forbi Retthellsætra og ned Nordkleiva.

Fra ca.1800 var den nye Bergenske kongevei gjennom Krokkleiva hovedveien fra Christiania, inntil veien over Sollihøgda kom i 1858.

Langs Krokkleiva finnes en rekke informasjonstavler om aktivitet og hendelser.

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

4 stjerner
Postplukk på Kleivstua

Skrevet av Olav Haaheim

Synes det var en fin utfordrende runde med en fin mix av lette og litt mere vanskelige poster. Får min del ble det 2 fine turer i skog og mark. Det eneste negative var at kartet var gammelt, har skjedd en del i skogen på 9 år.

3 stjerner
kleivstua, retthella

Skrevet av Silja Leknes

turen på kleivstua har vært den mest vriene. mange av stiene er vanskelig å vite om er sti eller gress, og hadde mer problemer med å finne noen av disse postene, enn andre turer i år. første året jeg går turorientering, så er uansett gøy :)

Les alle anmeldelser →