Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Kårstadtjern

turen stengte 10. okt

Området ble brukt første gang i tur-o sammenheng i 2020. Årets kart er utvidet mot vest ift. i fjor. Det ligger nord for E16 etter Oldemors Karjol (Jevnaker), og terrenget byr på morsom orientering i et variert terreng, preget av krevende skråli og furuskog. Det går også en lysløype i skogen, og det er flere stier som er mulig og følge. I Tore Gullen sin tid som trener for ymse skilandslag ble flere av stiene i skrålia brukt som testløyper. I nord ligger Kårstadtjern som er en såkalt kalksjø. Det betyr stort innhold av kalk, og rundt tjernet er det en velutviklet kalkmergel/myr med sjeldne arter som orkiéen engmarihånd, breiull, veikveronia, bitter blåfjær, samt taglstarr, kjevlestarr og klubbestarr. Igelstadputten kan finnes på den nye delen av kartet. Pilgrimsleden snirkler seg også gjennom deler av området. 

Parkering anbefales på parkeringsplassen ved Folkets Hus på Klinkenberg, ev en av parkeringslommene rett etter Oldemors Karjol. En fin tur kan avsluttes med hjemmelaget mat på nevnte serveringssted.

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

Ingen anmeldelser for Kårstadtjern enda.