Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Kleivstua

turen stengte 10. okt

Kleivstua er et gammelt gjestgiveri og skysstasjon som ligger på toppen av Krokkleiva i Hole, nærmere bestemt langs den bergenske kongevei på Krokskogen. Kleivstua er i dag et kurs- og konferansehotell som også brukes til andre tilstelning, som bryllup ol. Det er også utgangspunkt for tur til Kongens utsikt, og et populært startpunkt for paraglidere og andre fot- og sykkelturister.

Terrenget er realt skogsterreng, kupert med skog og moltemyrer. Nærmest Kleivstua er det mye stier og skiløyper, for postene lenger unna må man ta avstikkere ut i terrenget. Det er mye historisk sus over området, infotavler finnes ved Kleivstua og Retthella.

Før Dronningveien kom var adkomsten via Kleiva eller tønneheisen, en gammel taubane. I dag kan man kjøre opp via Dronningveien fra Sundvollen. Husk å betale bompenger med kort/VIPPS. Parker på den store parkeringsplassen eller ved en av parkeringslommene nærmere startpunktet for paragliding. 

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

Ingen anmeldelser for Kleivstua enda.