Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Ringsaker OK

sesongen er avsluttet

Ringsaker OK har rundt 160 medlemmer og har orienteringskart over store deler av Ringsaker kommune. Klubben er en sammenslåing av de tidligere Hein Orienteringslag og Ringsaker Orienteringslag.  I vår klubb er det rom for både å være veldig aktiv og delta jevnlig i både krets- og nasjonale konkurranser, samtidig som vi har medlemmer som heller foretrekker å delta på enkelte av de lokale treningsløpene klubben arrangerer.  

En fin måte å komme seg ut på turer i skog og mark i nærområdet på er å delta på vårt turorienteringstilbud Skautraver'n som dere finner all informasjon om på disse nettsidene."Skautraver'n" er et tur-o tilbud i sentrale strøk i Ringsaker kommune.  I tillegg tilbys det et tur-o opplegg på Sjusjøen.

SKAUTRAVER'N 2018:

Turorientering er å finne fram til punkter som er markert i terrenget og avmerket på et kart. Det er disse punktene (terrengdetaljene) som blant orienteringsløpere kalles ”poster”. Årets Skautraver’n består av 50 poster fordelt på de 5 kartområdene Byhagan, Fossmarka, Høsbjørmarka, Veldre Sag og Næroset/Leinvangen.  Nytt av året er at vi har poster på Veldre Sag og i Næroset/Leinvangen.  Næroset/Leinvangen har noe mer krevende poster enn på de andre kartene.  Det er svært lenge siden dette har vært arrangert turorientering der så vi håper det blir et kjærkomment nytt innslag.  I tillegg fortsetter vi i samarbeid med Lillehammer OK også turorientering i området ved Sjusjøen.  Vi ønsker nye og tidligere turorienterere velkommen - du kan selv bestemme tempoet i skogen - raskt eller langsomt.  Du blir en opplevelse rikere i et fint miljø!

POSTENE:
Postene i Byhagan står ute fra 10.mai, mens de andre fire kartområdene kan benyttes fra 19.mai.  Kartet for Byhagan ligger ute for nedlastning fra nettforkr 50.  Øvrige områder vil legges ut innen 19.mai.  Fjellturorienteringen på Sollifjell og Natrudstilen er tilgjengelig fra 20.juni. Alle postene står ute til 20.september.  

Postene er merket i terrenget med en orienteringspost i rødt og hvitt. Klippetang til å klippe i kortet henger på posten.  Vi oppfordrer flest mulig til å registrere postbesøkene her på turorientering.no.  Koden du da skal bruke står på klippetangen.  Denne kan registreres mens du er ute i skogen eller noteres og registrer på nettet når du kommer hjem. Du vi da se oversikten over dine klipp og "konkurrere" med andre Skautravere om å ha flest poeng gjennom sesongen.

 

Vi ønsker å rekruttere nye medlemmer såvel nybegynnere som de som har prøvd orientering tidligere.  Klubben holder nybegynnerkurs hvert år og arrangerer Ringsaker OK-treningsløp hver torsdag kl. 18.00 rundt om på lokale orienteringskart.  Løypelengdene der er : 1,5 km (nybegynnere) - 2,5 km - 4 km  og  6 km. Nærmere informasjon om dette finner du på vår nettside http://www.yourvismawebsite.com/ringsaker-orienteringsklubb og lokalavisens DET SKJER-spalte.