Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Aksjøen_2020

turen stengte 1. okt

Elgåsen, Aksjøen og Kuåsen velforening i samarbeid med Ringsaker o-klubb inviterer til tur-orientering i området Aksjøen hyttefelt – Høgåsen – Snultra. Tilbudet består av 20 poster som står ute i terrenget fra 20. juli til månedsskifte september/oktober. Når du har funnet og registrert minst 15 poster er du automatisk med i trekning av en «forundringspakke» fra KIWI Sjusjøen. Vi trekker ut 5 premier og vinnerne blir kontaktet.

Postene er merket i terrenget med en orienteringspost i rødt og hvitt. Postens nummer står på posten, i tillegg står en tresiffret tall/bokstavkode. Koden er kontrollen på at du har vært på posten. Kodene registrerer du på denne siden eller ved å fylle ut kodene i vedlagt skjemaet å sende dette til post@eakvel.no eller per brev til EAK Vel, CO Erik Helli, Ørretveien 13, 1481 Hagan.

Postene er av ulik vanskelighetsgrad, noe som er markert i postbeskrivelsen under. Grønne poster er veldig enkle og kan nåes med sykkel og rullestol, blå er enkle, rød er noe mer krevende mens svarte poster er vanskelige.

Kartet er i målestokk 1:12 500 med 5 meters ekvidistanse, det betyr at 1 cm på kartet tilsvarer 125 meter i terrenget, og at det er 5 meters høydeforskjell mellom høydekurvene. Kartet er hovedsakelig utarbeidet med utgangspunkt i den nasjonale høydemodellen og flyfoto, dvs. at det er foretatt minimalt med synfaring i terrenget. Manglende synfaring vil si at kartet potensielt har noen flere feil og mangler enn hva et ordinært o-kart hvor en person har gått over hele terrenget og tegnet inn vegetasjon og andre objekter som ikke er synlig fra luften ellers ville ha hatt. Manglende synfaring vil bl.a. bety at enkelte steiner og mindre stier/tråkk kan mangle på kartet. Kartet ansees og holde en slik kvalitet at det skal være greit å finne postene.

Coronaviruset preger samfunnet og vi ber om at alle overholder de smittevernstiltakene som gjelder.  Postene er i år berøringsfrie, det vil bl.a. si at du ikke vil finne noen klippetang eller lignende på postene.

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

5 stjerner
Godt tiltak

Skrevet av Erik Helli

Dette har vi savnet. Vi håper det lar seg gjøre å utvide området til å gjelde Elgåsen og Kuåsen neste sesong.

Les alle anmeldelser →