Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Sarpsborg - Postjakta

sesongen er i gang

Velkommen til sesongen 2021!

5. september: To nye kart er publisert!

Papirkart kan kjøpes i Glengshølen søndag 5. september 1300-1500.

  1. Knatterudfjellet - 20 poster i et flott turterreng. Her vil du kunne besøke DNT-hytta Østtorp. Postene har ulik vanskelighetsgrad. Det er mulig å få en flott rundtur hvis du kun velger de enkleste postene også. Kartet var nytt til VM i orientering 2019, så her har det ikke vært turorientering før.
  2. Harehjellen - 15 poster med relativt enkel orientering i nydelig turterreng med utgangspunkt fra Harehjellhytta.

Vi tilbyr nå en turpakke med 155 poster fordelt på syv kart. Det er variert vanskelighetsgrad på postene, men alle er merket med fargekode etter nivået. Pris ved kjøp av enkeltkart er kr. 525,- men nå har du muligheten til å kjøpe hele pakken med flotte kart fra kyst til innland for kr. 450,-. Alle postene vil være tilgjengelig ut året, så hvis du ikke har begynt med postjakt ennå er det fortsatt godt med tid!

I tillegg har vi fire gratiskart med tilsammen 50 poster. Disse kan lastes ned gratis fra denne nettsiden.

12. juni: Tre nye kart publisert!

  1. Løkkevika - 30 poster i nydelig kystnært terreng. Postene har ulik vanskelighetsgrad.
  2. Isesjøbråten - 20 poster med nærhet til flotte Isesjø. Du kan flere steder følge Isesjøstien, som for noen år siden ble kåret til en av Norges fineste turstier. Postene har ulik vanskelighetsgrad
  3. Krysstjern - 20 poster i populære Skjebergmarka. Disse postene krever at du er litt øvet med kart og kompass, eller at du tar utfordringen med å forsøke deg på litt vanskeligere poster.

8. mai: To nye kart publisert!

  1. Grønn tur Grålum - gratiskart med 10 poster i gater med lite trafikk, samt ved Grålumskolene. Alle postene er tilgjengelig med barnevogn, rullestol og sykkel.
  2. Bekkhus - betalingskart (kr. 75,-) med 25 poster i åsen nord for Bekkhus (nordvest for Tunevannet). Postene har ulik vanskelighetsgrad. Hvis du ikke ønsker å besøke de mest krevende, vil det likevel bli en fin runde med litt mindre vanskelige poster. Fine utgangspunkt for dette kartet er Bekkhus eller Stenbekk.

21. mars: Tre nye kart publisert!

  1. Grønn tur Lande - gratiskart med 10 poster mellom Landeparken og SOLhytta. Grønn tur betyr at alle postene er tilgjengelig med barnevogn, rullestol og sykkel. Postene er enkle å finne, og krever ingen store orienteringskunnskaper.
  2. Landemyra - gratiskart med 10 poster med utgangspunkt fra SOLhytta. De fleste postene er enkle, og noen krever litt kjennskap til kart.
  3. Kalnes-Visterskogen - betalingskart med 25 poster. Det er litt ulik vanskelighetsgrad, men stort sett enkle poster.

Alle postene på disse kartene er tilgjengelig hele 2021.

Postene fra 3. januar i østre del av Sarpsborgmarka vil være tilgjengelig gjennom hele 2021.

Kartene er nå tilgjengelige for nedlasting, men postene kan offisielt ikke besøkes før søndag 21. mars fra kl. 10 (vi kan ikke garantere at postene er satt ut før dette tidspunktet).

Grunnet smittesituasjonen kan vi dessverre ikke ha et åpningsarrangement som vi først hadde tenkt, og vi må en tid framover bruke mest mulig digitale løsninger. Vi vil derfor sterkt oppfordre alle som har anledning til å laste ned kartene fra denne nettsiden. Dette gjelder både de to gratiskartene, og betalingskartet.

Vi har forståelse for at denne løsningen ikke passer for alle, og derfor vil vi henge opp to postkasser ved inngangen til lysløypa ved SOLhytta. Der vil dere finne de to gratiskartene "Lande" og Landemyra". Papirkartene vil være tilgjengelige søndag 21. mars fra kl. 10.

Postene vil være tilgjengelig hele dette året, så vi vil oppfordre alle om å vurdere hvilket tidspunkt kartene blir hentet på for å unngå sammenstimlinger.

Betalingskartet "Kalnes-Visterskogen" kan kjøpes og lastes ned fra denne nettsiden. Dessverre kan vi ikke selge papirversjonen av dette kartet søndag grunnet smittevernreglene. Papirkartet vil imidlertid være tilgjengelig for kjøp på Vitusapoteket ved Torget f.o.m. mandag 22. mars.

Uansett så blir det 45 helt nye poster å jakte på fra søndag 21. mars kl. 10! Vi ønsker alle en riktig god tur, og husk smittevernreglene!

Plan for sesongen:

Medio mai: Grønn tur Grålumskolene - Tunevannet rundt

Medio juni: Løkkevika - Tvetermarka - Krysstjern

Medio august: Knatterudfjellet - Harehjellen

Informasjonsark mars 2021 her!

Informasjonsark om Postjakta her!

Informasjonsark om bruk av app her!

Informasjonsark om karttegn for nybegynnere her!

Informasjonsark med alle karttegnene her!

------------------------------------------------------

3. januar:

Postjakta Sarpsborg er en relansering av den tradisjonelle turorienteringen, som Sarpsborg o-lag har arrangert hele 51 år på rad. Sammen med Varteig OL og Trøsken IL satser vi videre som Postjakta Sarpsborg. Vi jobber for å tilby fine turmål i hele kommunen framover.

Sesongen starter rekord-tidlig - 3. januar kl. 1200! Utdeling av kart og informasjon i Glengshølen søndag 3. januar 1200-1400!

20 poster er satt ut i søndre del av Sarpsborgmarka. Dette vil være et gratis tilbud hele 2021, og kartet kan lastes ned på denne nettsiden.

Følg oss gjerne på facebook.com/Postjakta og sarpsborgolag.no

Vi er også på instagram, @postjakta, bruk gjerne #postjakta #postjaktasarpsborg og #turorientering på bildene dine fra turen.

_________________________________

Husk å følge myndighetenes pålegg om smittevern og avstand til andre under aktiviteten. Unngå store grupper, og begrens til de personene du normalt er sammen med. Unngå også å berøre postene når dere leser av kode. God tur på jakt etter poster!