Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Kristiansand OK

sesongen er i gang

Postkodefeil i Finn5-poster for august er rettet opp

Takk fil dem som meldte fra om feilen!

 

Tredje runde med Finn5: 16. august til 1. september 2019

Tredje og siste runde med Finn5-poster for 2019 er lagt til Vågsbygd, i en fin liten runde vest for Bråvann boligområde.

God tur!

 

Poengberegning Skautrimmen skal nå være korrekt

Vi har fått hjelp av orienteringsforbundet og poengberegningen skal nå være korrekt. 

Turorienteringskomitéen

 

Andre runde med Finn 5: 30. mai til 16. juni 2019

Da er postene klare for andre Finn 5 runde.

En grei liten ettermiddagstur med utgangspunkt fra Jegersberg gård - oppdag den nye flotte veien gjennom demningen på "Nede Jegers".

Adgangen inn til post B er blitt vesentlig hindret av omfattende trevelt over bekken som hadde vært naturlig inngangspunkt. Istedet anbefales det å følge veien noen meter videre og ta post B fra nord. Der er det grei tilgang, faktisk en sti inn som ikke står på kartet. Bemerk at veien over demningen ved Øvre Jegersbergvann pt er stengt pga utbedring.om man har tenkt en omvei der.

God tur!

 

Feil i Skautrimmenpoeng er endret, men poengberegning kan være feil

Vi beklager at poengene som har kommet opp ved registering av Skautrimmenposter på www.turorientering.no  ikke har samsvarte med poengene på klippekortet. Feilen er nå rettet, men dessverre ser det ut til at poengsummeringen for mange enkelte deltaker er feil. Vi skal prøve å finne ut av dette og forhåpentligvis få rettet feilen med tiden.   

Turporienteringskomiteen i KOK

 

Er du klar for Finn5 på Jegersberg fra 30. mai?

Postene ligger ute fra 30. mai til 16. juni og kartet kan lastes ned under turer på denne siden eller på kok.no.

God tur!

 

Finn5  Voie - fra 12. april 2019

Årets første Finn5-poster finner du på Voiekartet i Skautrimmen 2019. Postene ligger ute fra fredag 12. april og kartet kan nå lastes ned under "Turer" på denne siden eller via lenke på www.kok.no.

God tur!

 

FinnFram-dagen 12. mai 2019

På Kristiansand Museum på Kongsgård fra fra kl. 11.00 til 14.00

Aktiviteter med kart for hele familien: Småtroll-løype, fotoorientering, nybegynnerløype og sprintløype. Småtrolløypa passer også for rullestol/barnevogn. Premier til alle barn og enkel servering.

Velkommen

 

 

 

 

Turorienteringssesongen 2019 starter 24. desember 2018. 

Skautrimmen  2019 har følgende kart:

  • Ringknuten  - 10 poster 
  • Voie             - 15 poster og Finn5 poster   
  • Vågsbygd    - 15 poster og Finn5 poster
  • Jegersberg  - 20 poster og Finn5 poster

Baneheitrimmen er tilgjengelig fra 24. desember 2018 til 31. oktober 2019 og har 20 poster. Postene er relativt lette å finne og avstandene er korte. Diplomer til alle deltakere under 14 år. Dessuten er deltakerne med i trekningen på flere premier ved sesongslutt. Baneheitrimmen gir 100 poeng i Skautrimmen. 

I tillegg til Skautrimmen og Baneheitrimmen har vi seks poster på Kanonmuseets område på Møvik og vi planlegger et gratiskart med 10 poster  nær den nye dagsturhytta i Jegersberg.

Som vanlig blir det en Finn Fram dag i løpet av våren. Andre tilbud kan også dukke opp i løpet av året så... FØLG MED PÅ  www.turorientering.no/skautrimmen og www.kok.no

Les mer om de enkelte turer, samt når postene er tilgjenglig, via menyen til venstre. 

 

Merkekrav

Gullmerket henger høyt og dette krever 425 poeng. For søvmerket kreves 250 poeng, og det kreves 125 poeng for bronsemerket. 

Skautrimmen, Baneheitrimmen og Finn 5 postene teller alle inn i kravet til merket. Totalt er det mulig å oppnå 675 poeng ved å ta alle poster i Skautrimmen, Baneheitrimmen og Finn 5. 

Merking av postene

Postene er merket med en rød/hvit plate med postens nummer og kodebokstaver. Postene har bedriftslogoer tilsvarende de på klippekortet som finnes i Skautrimmenkonvolutten. Postene er merket med refleks slik at de også kan brukes for nattorientering.

Registrering og premiering

Bruk stifteklemma på den aktuelle posten på klippekortet/-feltene. Du kan alternativt notere kodebokstavene på postplata på kortet eller kartet, eller ta et bilde av posten, og registrere dine «klipp» på www.turorientering.no/skautrimmen

Når du er ferdig med Skautrimmen eller Baneheitrimmen, og senest 4. nov. 2019, sendes klippekortet til Kristiansand O-klubb, Postboks 25, 4661 Kristiansand. Du kan også levere kortet hos DNT Sør i Gyldenløvesgate 2B. Dersom du har registrert postkodene på www.turorientering.no/skautrimmen er det ikke nødvendig å sende inn dokumentasjon (klippekort). Har du alle 60 poster i Skautrimmen, blir du med i trekningen på flere premier.  

Bestilling av merker og plaketter

Merker og plaketter kan bestilles ved å fylle ut aktuelle felt på klippekortet og sende dette inn som angitt over. Dersom du har registrert postene på nettet, kan du bestille merker og plaketter ved å sende en e-post til skautrimmen@kok.no. 

Skautrimavslutning - premietrekning og salg av merker og plaketter

I 2019 blir det Skautrimavslutning i klubbhuset på Presteheia tirsdag 26. november. Merker og plaketter kan kjøpes fra kl. 18.00, men selve programmet starter kl. 18.30. Programmet kunngjøres på www.kok.no. Trekning av premier er et fast innslag hvert år. Premievinnerne vil bli kunngjort på www.kok.no.

Merker, plaketter og diplomer som ikke blir hentet på klubbhuset denne dagen, kan hentes hos DNT Sør torsdag 28. november kl. 15.00 -17.00. NB: Vi sender ikke ut merker og plaketter.

Ta gjerne kontakt med oss på telefon eller e-post. Du kan også bruke tur-o bloggen på www.turorientering.no/skautrimmen.

 

HAR DU LYST TIL Å DRIVE MER MED ORIENTERING?

Orientering er en fascinerende idrett hvor gamle og unge, racere og trimmere kan konkurrere side om side. Klasser, løypelengder og vanskelighetsgrad er lagt opp slik at alle deltar på sitt nivå. Alle løp annonseres på vår hjemmeside: www.kok.no. Sjekk hjemmesiden, eller ta kontakt med ansvarlig for rekruttering Sandy Hott tlf. 93218638 eller send en e-post til wwww.kok@kok.no.

Råtassen og minitassen er spennende orienteringstilbud for jenter og gutter i alder 8-12 og 6-8 år. Mer informasjon på www.kok.no/ratass.

 

 

Om Kristiansand Orienteringsklubb

Siden starten i 1973 har Kristiansand Orienteringsklubb (KOK) vært Sørlandets største og mest aktive o-klubb. Det betyr at du alltid vil finne et tilbud innen orientering og friluftsliv i klubben – uansett alder og nivå. Antall medlemmer er nå ca 280.

Ulike tilbud:
• Råtass og Minitass opplegg for jenter og gutter fra de er i 6-8 års alderen.
• Ungdomsgruppe fra 13+ har egne treninger, samlinger og reiser til større konkurranser.
• Elitegruppe med egen trener og et aktivt treningsprogram på høyt nivå.
• Andre aktive, spesielt 35+, deltar på det nivå som passer på trening og turer.
• For turgåere, så vel enkeltvis som familier, har Skautrimmen vært populær i 43 år.
• Baneheitrimmen er et populært tilbud i Kristiansands bynære turområde.

* Støttemedlemmer, foreldre og tidligere aktive er klubbens ryggrad ved små og større arrangementer. Interessante oppgaver kan gi alle en meningsfylt tilværelse.

Presteheia Klubbhus ble tatt i bruk av KOK 22. november 2008, samtidig med klubbens 35 års jubileum. Klubbhuset er bygget og eies av KOK og IK Gimletroll, med kommunen som leietaker av garderobedelen i underetasjen. Beliggenheten er ved inngangen til Jegersbergmarka, ved siden av Presteheiabanen på Gimlekollen. Bedrifter og klubbmedlemmer har bidratt både økonomisk og på annen måte til finansieringen. Klubbhuset åpner nye muligheter for aktiviteter og markedsføring, både sosialt og sportslig. Et viktig mål er nådd, og en ny epoke starter.

Kristiansand OK skapte i 2003 en visjon om å bli blant de beste i verden, den gang da Jørgen Rostrup kom tilbake til Sørlandet og nye sponsoravtaler ble signert.

Kartproduksjon og store arrangementer lå i bunnen av avtaler med Bykle kommune og næringslivet på Hovden. Det første store målet ble nådd våren 2008, da klubben vant den prestisjefylte Tiomila.  Elitegruppa teller f.t. løpere fra hele 6 nasjoner. I 2009 vant klubben begge de to store internasjonale klubbstafettene, Tiomila i Sverige og Jukola i Finland. Klubben vant på nytt Jukola i 2015. Verdensmester med KOK som klubbtilhørighet er de siste årene Audun Bjerkreim Nilsen (jr.), Jørgen Rostrup, Holger Hott, Daniel Hubmann (Sveits), Vegard Danielsen (jr) og Martin Hubmann (Sveits). 

Kristiansand Orienteringsklubb er medlem av Norges Idrettsforbund gjennom Norges Orienteringsforbund. I klubbens formålsparagraf heter det bl.a.:
Arbeidet skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet.
 

Velkommen til Kristiansand Orienteringsklubb!