Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Kristiansand OK

sesongen er i gang

Bytrimmen er Kristiansand Orienteringsklubbs nye tilbud til alle som vil jakte på poster i urbane omgivelser. Postene er tilgjengelige med rullestol eller barnevogn. Fra 7. juli er postene lagt ut på Gimlemoen og det kommer flere poster på Grim i løpet av høsten.

 

Turorienteringssesongen 2020 startet 24. desember 2019. 

Norges Orienteringsforbund har bedt alle klubber om å fjerne klippetengene fra tur-orienteringsposter for å hindre spredning av smitte. Men postene står i skogen ut sesongen og kan "klippes" ved å notere koden enten på kortet eller digitalt på denne siden. Husk penn, blyant eller mobiltelefon!

Tur-orientering er en fin måte å nyte våren på. Husk god hoste- og håndhygiene, og hold to meters avstand til andre turfolk, også i skogen!

 

Orienteringskurs for ungdommer 11 - 14 år

Kristiansand Orienteringsklubb (KOK) inviterer til gratis orienteringskurs for ungdommer mellom 11 og 14 år (også eldre ungdommer får være med).

Vi møtes kl 18 på Presteheia Klubbhus (Tretjønnveien 100) tirsdager fra 18. august og fram til høstferien for å løpe gjennom ei enkel orienteringsløype i Jegersberg. Løypene vil være fra de helt enkle nybegynnerløypene til litt mer utfordrende løyper. Løypa kan løpes alene, parvis eller sammen med våre mer erfarne orienteringsløpere. Du vil få nødvendig veiledning og hjelp. KOK Pizza cup er en del av kurset. Mer informasjon om den vil du få ved kursstart.

Bli med, kom alene eller ta med en venn eller to. Kurset er gratis, men send gjerne en sms til Håvar på 91655834 og gi beskjed så vet vi at du kommer.

Kom i lett treningstøy og sko egnet for sti og terrengløping. Ta med kompass om du har, men ikke nødvendig. Litt skiftetøy og ei vannflaske kan være godt å ha etter gjennomført løype.

Vi følger gjeldende smittevernregler. Hold avstand, vask hendene og hold deg hjemme om du ikke er frisk.

Velkommen!

 

 

Skautrimmen  2020 har følgende kart:

  • Voie             - 13 poster og Finn5 poster   
  • Vågsbygd    - 15 poster og Finn5 poster
  • Jegersberg  - 15 poster og Finn5 poster
  • Grostøl        - 17 poster

Baneheitrimmen er tilgjengelig fra 24. desember 2019 til 31. oktober 2020 og har 20 poster. Postene er relativt lette å finne og avstandene er korte. Diplomer til alle deltakere under 14 år. Dessuten er deltakerne med i trekningen på flere premier ved sesongslutt. Baneheitrimmen gir 100 poeng i Skautrimmen. 

Postplukk: I tillegg til Skautrimmen og Baneheitrimmen har gratis Postplukk ved

  • Sørlandet Sykehus, Kristiansand. Ti poster som gir en fin liten tur i hagen rundt sykehuset. Postene er plassert slik at  turen også passer for barnevogn og rullestol. 
  • Vaffelbua i Jegersberg. Åtte poster er plassert i en liten runde vest for Kyrtjønn. Avstandene til Vaffelbua og mellom postene er liten, og turen egner seg godt for barn. Kartfolder kan skrives ut fra denne nettsiden. Den kan også normalt hentes i Vaffelbua.  

Andre tilbud kan også dukke opp i løpet av året så... FØLG MED PÅ  www.turorientering.no/skautrimmen og www.kok.no

Les mer om de enkelte turer, samt når postene er tilgjenglig, via menyen til venstre. 

 

Merkekrav

Gullmerket henger høyt og dette krever 425 poeng. For søvmerket kreves 250 poeng, og det kreves 125 poeng for bronsemerket. 

Skautrimmen, Baneheitrimmen og Finn 5 postene teller alle inn i kravet til merket. Totalt er det mulig å oppnå 675 poeng ved å ta alle poster i Skautrimmen, Baneheitrimmen og Finn 5. 

Merking av postene

Postene er merket med en rød/hvit plate med postens nummer og kodebokstaver. Postene har bedriftslogoer tilsvarende de på klippekortet som finnes i Skautrimmenkonvolutten. Postene er merket med refleks slik at de også kan brukes for nattorientering.

Registrering og premiering

Bruk stifteklemma på den aktuelle posten på klippekortet/-feltene. Du kan alternativt notere kodebokstavene på postplata på kortet eller kartet, eller ta et bilde av posten, og registrere dine «klipp» på www.turorientering.no/skautrimmen

Når du er ferdig med Skautrimmen eller Baneheitrimmen, og senest 1. nov. 2020, sendes klippekortet til Kristiansand O-klubb, Postboks 25, 4661 Kristiansand. Du kan også levere kortet hos DNT Sør i Gyldenløvesgate 2B. Dersom du har registrert postkodene på www.turorientering.no/skautrimmen er det ikke nødvendig å sende inn dokumentasjon (klippekort). Har du alle 60 poster i Skautrimmen, blir du med i trekningen på flere premier.  

Bestilling av merker og plaketter

Merker og plaketter kan bestilles ved å fylle ut aktuelle felt på klippekortet og sende dette inn som angitt over. Dersom du har registrert postene på nettet, kan du bestille merker og plaketter ved å sende en e-post til skautrimmen@kok.no. 

Skautrimavslutning - premietrekning og salg av merker og plaketter

I 2020 blir det Skautrimavslutning i klubbhuset på Presteheia tirsdag 24. november. Merker og plaketter kan kjøpes fra kl. 18.00, men selve programmet starter kl. 18.30. Programmet kunngjøres på www.kok.no. Trekning av premier er et fast innslag hvert år. Premievinnerne vil bli kunngjort på www.kok.no.

Merker, plaketter og diplomer som ikke blir hentet på klubbhuset denne dagen, kan hentes hos DNT Sør torsdag 26. november kl. 15.00 -17.00. NB: Vi sender ikke ut merker og plaketter.

Ta gjerne kontakt med oss på telefon eller e-post. Du kan også bruke tur-o bloggen på www.turorientering.no/skautrimmen.

 

Premiering Skautrimmen 2019

Listen over de heldige premievinnerne finner du på https://www.kok.no/turorientering/1345-premiering-skautrimmen-2019 

Premiene kan hentes ved DNTSør torsdag 28.11.2019 kl 15-17. Diplomene blir sendt i posten.

Vi kjøper premier hos våre utsalgssteder som vi takker for godt samarbeide!

 

 

HAR DU LYST TIL Å DRIVE MER MED ORIENTERING?

Orientering er en fascinerende idrett hvor gamle og unge, racere og trimmere kan konkurrere side om side. Klasser, løypelengder og vanskelighetsgrad er lagt opp slik at alle deltar på sitt nivå. Alle løp annonseres på vår hjemmeside: www.kok.no. Sjekk hjemmesiden, eller ta kontakt med ansvarlig for rekruttering Sandy Hott tlf. 93218638 eller send en e-post til wwww.kok@kok.no.

Råtassen og minitassen er spennende orienteringstilbud for jenter og gutter i alder 8-12 og 6-8 år. Mer informasjon på www.kok.no/ratass.

 

 

Om Kristiansand Orienteringsklubb

Siden starten i 1973 har Kristiansand Orienteringsklubb (KOK) vært Sørlandets største og mest aktive o-klubb. Det betyr at du alltid vil finne et tilbud innen orientering og friluftsliv i klubben – uansett alder og nivå. Antall medlemmer er nå ca 280.

Ulike tilbud:
• Råtass og Minitass opplegg for jenter og gutter fra de er i 6-8 års alderen.
• Ungdomsgruppe fra 13+ har egne treninger, samlinger og reiser til større konkurranser.
• Elitegruppe med egen trener og et aktivt treningsprogram på høyt nivå.
• Andre aktive, spesielt 35+, deltar på det nivå som passer på trening og turer.
• For turgåere, så vel enkeltvis som familier, har Skautrimmen vært populær i 43 år.
• Baneheitrimmen er et populært tilbud i Kristiansands bynære turområde.

* Støttemedlemmer, foreldre og tidligere aktive er klubbens ryggrad ved små og større arrangementer. Interessante oppgaver kan gi alle en meningsfylt tilværelse.

Presteheia Klubbhus ble tatt i bruk av KOK 22. november 2008, samtidig med klubbens 35 års jubileum. Klubbhuset er bygget og eies av KOK og IK Gimletroll, med kommunen som leietaker av garderobedelen i underetasjen. Beliggenheten er ved inngangen til Jegersbergmarka, ved siden av Presteheiabanen på Gimlekollen. Bedrifter og klubbmedlemmer har bidratt både økonomisk og på annen måte til finansieringen. Klubbhuset åpner nye muligheter for aktiviteter og markedsføring, både sosialt og sportslig. Et viktig mål er nådd, og en ny epoke starter.

Kristiansand OK skapte i 2003 en visjon om å bli blant de beste i verden, den gang da Jørgen Rostrup kom tilbake til Sørlandet og nye sponsoravtaler ble signert.

Kartproduksjon og store arrangementer lå i bunnen av avtaler med Bykle kommune og næringslivet på Hovden. Det første store målet ble nådd våren 2008, da klubben vant den prestisjefylte Tiomila.  Elitegruppa teller f.t. løpere fra hele 6 nasjoner. I 2009 vant klubben begge de to store internasjonale klubbstafettene, Tiomila i Sverige og Jukola i Finland. Klubben vant på nytt Jukola i 2015. Verdensmester med KOK som klubbtilhørighet er de siste årene Audun Bjerkreim Nilsen (jr.), Jørgen Rostrup, Holger Hott, Daniel Hubmann (Sveits), Vegard Danielsen (jr) og Martin Hubmann (Sveits). 

Kristiansand Orienteringsklubb er medlem av Norges Idrettsforbund gjennom Norges Orienteringsforbund. I klubbens formålsparagraf heter det bl.a.:
Arbeidet skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet.
 

Velkommen til Kristiansand Orienteringsklubb!