Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Skautrimmen 2017

turer er avsluttet

Sesongen 2017 er skautrimmenposter lagt ut i følgende områder i Kristiansand: Eigevannet, Gråmannen, Vågsbygd, Skråstadheia og Føreid. 

NB:  Kartene du kjøper her må du skrive ut på egen skriver i A4 og A3 format. Ønsker du å kjøpe kartene i papirversjon går du tilbake til forsiden og velger "Bestill tur-o-pakker i posten" i meny på høyre side. 

 

Eigevannet

Post 1 til 10 går i år rundt Indre Eigevannet som ligger mellom Tinnheia og Hellemyr. Du kan parkere på Tinnheia (se kart), ved bussnuplassen i Suldalen eller inn stikkveien fra Hellemyrbakken litt ovenfor meieriet. Turen går i en fin runde rundt vannet. På østsiden anbefales en titt ned i steinrøysa som var skjulested under andre verdenskrig. Eigevannet har fine badeplasser og fiskestang kan også medbringes (Fiskekort hos Grønberg Sport. Barn under 16 år fisker gratis). 

 

Gråmannen

Turen over Gråmannen og i området rundt starter i området bak sportskapellet på Kjærrane, i området som kunne blitt firefelts ringvei.Turen fortsetter over Gråmannen og følger fine stier nordover før den svinger ut mot Hovedturløypa og snur tilbake mot Kjerrane. På ettersommeren anbefales bærplukker som ekstrautstyr på turen. Parkering på Hellemyr ved starten av hovedturløypa, på Kjærrane eller i Suldalen.

 

Vågsbygd

Årets tur i Vågsbygd går i området sørvest for Fiskåvannet og rundt østre del av vannet, med Øyliheia som et fint sted for en rast. Også her kan turorientering på ettersommeren kombineres med bær- og soppsanking. Parkering ved Karuss skole, ved Auglandstjønn barnehage eller på toppen av Slettheia.  

 

Skråstadheia.

I 2017 er 10 poster plassert ut i området Salvestjønn, Salvesdalen og Den Omvendte Båd. Mellom post 47 og 48 kan man ta en liten avstikker til Oluf Reed Olsens skjulested under andre verdenskrig (merket med et X på kartet litt sørvest for en tenkt linje mellom post 46 og 47).  Det er et stykke å gå fra parkering på Gill, Presteheia, Gimlemoen eller Skråstad til området hvor postene er lagt. Sykkel til Sødalsmyra kan være et godt alternativ!

 

Føreid

I år er det 10 poster på Føreid. Dette er et fint turområde som er lite brukt. Når du kommer opp, er terrenget variert, småkupert, med et åpnere myrområde. Postene ligger nær stier, disse er gode og lette å gå. Post 56 er en liten kolle med utsikt ut Ålefjærfjorden mot Kjevik. Du kan finne bær og sopp i sesongen. Parker på anviste plasser og langs veien mot Kvivika (før bommen).

Turer i turpakken