Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Skautrimmen 2019

turer er avsluttet

SKAUTRIMMEN 2019

 

Kristiansand Orienteringsklubb (KOK) arrangerer i år SKAUTRIMMEN for 46. gang.

SKAUTRIMMEN 2019 består i alt av 4 kartområder (4 kart):

 • Ringknuten,
  • Postnummer 1 - 10, totalt 70 poeng. Tilgjengelig 24.des. 2018 – 31.okt. 2019
 • Voie:
  • Postnummer 11 - 25, totalt 120 poeng. Tilgjengelig 24.des. 2018 – 25.sept. 2019
 • Vågsbygd:
  • Postnummer 26- 40, totalt 150 poeng. Tilgjengelige 24.des. 2018 – 25.sept. 2019
 • Jegersberg:
  • Postnummer 41 - 60, totalt 160 poeng. Tilgjengelig 24.des. 2018 – 31. okt. 2019

Du kan ta postene i den rekkefølgen du selv ønsker.

MERKING AV POSTENE

Postene er merket med en rød/hvit plate med postens nummer og kodebokstaver. Postene har bedriftslogoer tilsvarende de på klippekortet. Postene er merket med refleks slik at de også kan brukes for nattorientering.

 

REGISTRERING AV POSTENE

Bruk stifteklemma på den aktuelle posten på klippekortet/klippefeltene.. Du kan alternativt notere kodebokstavene på postplata på kortet eller kartet, eller ta et bilde av posten, og registrere dine «klipp» på www.turorientering.no/skautrimmen

Ta gjerne kontakt med oss på telefon eller e-post. Du kan også bruke tur-o bloggen på www.turorientering.no/skautrimmen.

 

SALGSSTEDER

Salgsstedene i år er DNT Sør, G-Sport Sandens, Meny Albert Kongsgård II, Sport 1 Amfi Vågsbygd, Löplabbet, Intersport Skippergt og G-MAX Sørlandsparken.  I tillegg kan Skautrimmen bestilles på vår hjemmeside www.kok.no eller kjøpes og lastes ned på www.turorientering.no/skautrimmen.

 

KARTOMRÅDER 2019 - KORT OMTALE AV OMRÅDENE

Ringknuten

Kartet ble sist brukt i Skautrimmen i 2014. Dette er et område som står i fare for å bli ofret for ny containerhavn i Kristiansand. Vi mener derfor det er viktig å vise hvor fint området er og at det også har betydning for beboerne på Lund-Vige og institusjonene i området.

Ringåsen (81 moh) og Ringknuten (78 moh) ligger mellom Kongsgård og Vige, syd for E18 og grenser til Vest-Agder Fylkesmuseum. Pukkverket har i mange år tatt ut masse mot sjøen.

Postene er lagt i en runde rundt toppen og ut mot Ringknuten. De ligger nær stier i et lettgått terreng. Post 7 ligger på et lite platå like ved trappa opp til Ringknuten. Det anbefales en tur opp på toppen, her er kanskje byens fineste utsikt. En tur på Vest-Agder Fylkesmuseum kan også anbefales.

 

Voie

Årets 15 poster er plassert i nordre del av Voieskauen. De er plassert i to sløyfer og kan gjerne deles i to turer. Parkerer du ved Voie grendehus er det også greit å ta alle på en lang tur. Postene som ligger i nordre del, er nok de mest krevende, men du kan stort sett følge gode stier hele veien for så å søke ut til postene. 

Voieskauen har stor variasjon. Du vil finne mange fine utsiktspunkter i høyden, men også dypere daler med spennende vegetasjon og høye trær. Kanskje vil du oppleve naturen her ute fra en ny side.

 

Linddalsheia, Vågsbygd

Den enkleste veien opp på Linddalsheia er å følge trappene på østsiden av heia. Tilsammen er det 249 trappetrinn før man når toppen. Linddalsheia består av et platå med to mindre topper midt på platået. Der oppe ser man byen, Varoddbrua og langt utover sjøen, og innover andre siden er det åser og daler så langt man kan se. Linddalsheia rager høyere enn de fleste andre åser og topper i området, så du har god utsikt på klare dager.

 

Jegersberg

Jegersberg er kjent turområde for de fleste. I år vil vi fokusere litt på Midt-Agder Friluftsråds nye dagsturhytte som skal åpnes ved Kyrtjønn våren 2019. Årets tur-o legger opp til to alternative ruter til denne hytta, begge er nok litt utenom allfarvei for mange! Parkering kan skje ved KOKs klubbhus på Presteheia, eller på UIA, Gill eller Skaugo.

 

FINN 5

Finn 5 er poster som står ute i tre perioder (2 vår og 1 høst). Postene står plassert på 3 ulike områder. Kart og postplasseringene kunngjøres på www.kok.no og www.turorientering.no/skautrimmen 3-4 dager i forkant. I 2019 er Finn 5 områdene lagt til Voie, Jegersberg og Vågsbygd. Tidsrom og postbeskrivelser fremgår av klippekortet og kartene for de tre områdene. Hver Finn 5 post gir 5 poeng, totalt 75 poeng.

 

HVORDAN KLARE GULLMERKET

Gullmerket henger høyt og dette krever 425 poeng. Skautrimmen, Baneheitrimmen og Finn 5 postene teller alle inn i kravet til merket. Totalt er det mulig å oppnå 675 poeng ved å ta alle poster i Skautrimmen, Baneheitrimmen og Finn 5.

 

BANEHEITRIMMEN

Kristiansand Orienteringsklubb ønsker også velkommen til Baneheitrimmen 2019. 20 poster blir plassert ut i Baneheia – "byens perle". Postene er relativt lette å finne og avstandene er korte. Diplomer til alle deltakere under 14 år. Dessuten er deltakerne med i trekningen på flere premier ved sesongslutt.

Baneheitrimmen er tilgjengelig fra 24. desember 2018 til 31. oktober 2019. Baneheitrimmen gir 100 poeng i Skautrimmen. Salgsstedene er de samme som for Skautrimmen.

 

FINN FRAM DAGEN

I løpet av våren vil det bli arrangert en Finn Fram dag. Dette er et arrangement for alle der det er mulig å prøve O-sportens mange muligheter. Informasjon om arrangementene vil bli annonsert og lagt ut på www.kok.no.  

 

INFORMASJON OM KOK

Kristiansand Orienteringsklubb er å finne på adressen www.kok.no  og www.turorientering.no/skautrimmen. Her kan man lese nytt om klubben og få oppdatert informasjon om alle våre aktiviteter.

Følg med på www.turorientering.no for flere tur-o-tilbud.

 

KONTAKTPERSONER FOR SKAUTRIMMEN 2019

 • Øystein Halvorsen              e-post: oystein.halvorsen49@gmail.com     Tlf: 959 41 965
 • Liv Bente H. Friestad         e-post: livbentehf@gmail.com                        Tlf: 920 16 305

 

REGISTRERING OG PREMIERING

Når du er ferdig med Skautrimmen eller Baneheitrimmen, og senest 4. nov. 2019, sendes klippekortet til Kristiansand O-klubb, Postboks 25, 4661 Kristiansand. Du kan også levere kortet hos DNT Sør i Gyldenløvesgate 2B. Har du registrere postkodene på www.turorientering.no/skautrimmen er det ikke nødvendig å sende inn klippekort/dokumentasjon på at du har besøkt postene. Har du alle 60 poster i Skautrimmen, blir du med i trekningen på flere premier.  

 

SKAUTRIMAVSLUTNING – PREMIETREKNING, SALG AV MERKER

I 2019 blir det Skautrimavslutning i klubbhuset på Presteheia tirsdag 26. november. Merker og plaketter kan kjøpes fra kl. 18.00, men selve programmet starter kl. 18.30. Programmet kunngjøres på www.kok.no. Trekning av premier er et fast innslag hvert år. Premievinnerne vil bli kunngjort på www.kok.no.

Merker, plaketter og diplomer som ikke blir hentet på klubbhuset denne dagen, kan hentes hos DNT Sør torsdag 28. november kl. 15.00 -17.00. NB: Vi sender ikke ut merker og plaketter.

 

HAR DU LYST TIL Å DRIVE MER MED ORIENTERING?

Orientering er en fascinerende idrett hvor gamle og unge, racere og trimmere kan konkurrere side om side. Klasser, løypelengder og vanskelighetsgrad er lagt opp slik at alle deltar på sitt nivå. Alle løp annonseres på vår hjemmeside: www.kok.no. Sjekk hjemmesiden, eller ta kontakt med ansvarlig for rekruttering Sandy Hott tlf. 93218638 eller send en e-post til wwww.kok@kok.no.

Råtassen og minitassen er spennende orienteringstilbud for jenter og gutter i alder 8-12 og 6-8 år. Mer informasjon på www.kok.no/ratass.

 

HUSKEREGLER I NATUREN

Allemannsretten er lovfestet i Norge, men som brukere av naturen har vi både rettigheter og plikter.

Vi har bl.a. rett til:

 • å ferdes fritt til fots og på ski i utmark
 • å ferdes over dyrket mark (innmark) om vinteren, når marka er snødekket eller frossen
 • å ta rastepauser, eller slå leir og overnatte i naturen (maksimalt 2 døgn uten eiers tillatelse)
 • å bade i vann og vassdrag

Men husk også:

 • at det ikke er lov å gjøre opp ild i utmark i perioden 15.april til 15.september.
 • at det er generell båndtvang i tiden 1.april – 20. august. Det er dessuten båndtvang hele året i alle lysløyper.
 • at søppel og avfall legger vi selvsagt aldri igjen i naturen

 

KOK ØNSKER DEG LYKKE TIL MED SKAUTRIMMEN.

ER DU FORNØYD, HÅPER VI DU ANBEFALER OPPLEGGET TIL NOEN DU KJENNER!

 

GOD TUR!

Turer i turpakken