Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Post 14

I dag ble det post 14, sannsynligvis den siste i vintersesongen. Vi la i vei på beina fra Losby gård og første stopp ble gapahuken ved Røiri. Det ble det en kaffekopp og appelsin før vi gikk videre. Tok blå/rød løype innover til løypekrysset ved Liseterputten (øst), der fortsetter blåløype videre forbi Grastjern og frem til Steinsjøen. Da er det bare noen meter til posten, deilig å klippe den. Nå var det tid for nistepakke og kaffe før returen. Det var jo meldt litt regn i ettermiddag, men det uteble heldigvis og vi fikk sol i steden. Det er ikke mye snø igjen inne i skogen nå. Fin tur, men vi var ganske slitne da vi nådde parkeringsplassen. Hilsen Grete Lill

Post 13 Tonevann

I går var vi to damer som tok turen til post 13, vi gikk på beina. Parkerte ved Losby besøksgård og gikk innover til gapahuken ved Røirivann. Det var fint å gå hele veien og nesten bart frem til veiskille like før Feiringsetra, det har vært måket til veiskille pga. skogsdrift. Siste strekningen fram til gapahuken var det litt snø og is, så litt tyngre å gå, men greit nok. I gapahuken ble det en kaffe kopp i strålende solskinn, vi samlet krefter til turen gjennom skogen, regnet med at det kunne bli litt stritt. Vi fulgte blåløypa mot Tonevann. Det var vått mange steder, men lite snø så det gikk greit. Ved skiltet med Naturreservat, der blåløypa og grensa “berører” hverandre tok vi av fra løypa og skrådde over mot nordsiden av Tonevann, ganske vått.Da vi kom fram så vi ikke posten og gikk ut på odden hvor det ligger en hytte. Der nøt vi nistepakken og kaffen i solveggen på hytta. Utrolig deilig vær og nydelig utsikt over vannet. Heldigvis så vi posten på et tre i vannkanten fra hytta. Så skulle vi finne den da og det var litt utfordrende, den er nesten ikke synlig fra land (og på vannet kunne vi ikke gå det var pip åpent). Litt fram og tilbake så fant vi den og klippet, herlig!
En kjempeflott tur i perfekt vær, turen anbefales, det er fortsatt litt tid før posten tas ned.
Hilsen Grete Lill Gundersen