Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Post 13 Tonevann

I går var vi to damer som tok turen til post 13, vi gikk på beina. Parkerte ved Losby besøksgård og gikk innover til gapahuken ved Røirivann. Det var fint å gå hele veien og nesten bart frem til veiskille like før Feiringsetra, det har vært måket til veiskille pga. skogsdrift. Siste strekningen fram til gapahuken var det litt snø og is, så litt tyngre å gå, men greit nok. I gapahuken ble det en kaffe kopp i strålende solskinn, vi samlet krefter til turen gjennom skogen, regnet med at det kunne bli litt stritt. Vi fulgte blåløypa mot Tonevann. Det var vått mange steder, men lite snø så det gikk greit. Ved skiltet med Naturreservat, der blåløypa og grensa “berører” hverandre tok vi av fra løypa og skrådde over mot nordsiden av Tonevann, ganske vått.Da vi kom fram så vi ikke posten og gikk ut på odden hvor det ligger en hytte. Der nøt vi nistepakken og kaffen i solveggen på hytta. Utrolig deilig vær og nydelig utsikt over vannet. Heldigvis så vi posten på et tre i vannkanten fra hytta. Så skulle vi finne den da og det var litt utfordrende, den er nesten ikke synlig fra land (og på vannet kunne vi ikke gå det var pip åpent). Litt fram og tilbake så fant vi den og klippet, herlig!
En kjempeflott tur i perfekt vær, turen anbefales, det er fortsatt litt tid før posten tas ned.
Hilsen Grete Lill Gundersen

Skijegertur mellom åpne vann og myrer - og kanskje noen ulvespor?

Først takk for en koselig kaffepost for en drøy uke siden. Vi benyttet sjansen til å snakke med en del fra arrangørene, og tok oss samtidig opp Brudalen til post 4. Utpå Ramstadsjøen turde vi ikke å prøve oss, selv om vi så flere tok sjansen. At de tør, når man vet hvor lenge mildværet varte i romjulen.

Igår kveld tok 2 mer enn overivrige Skijegerdamer en skitur i Østmarka fra Bysetermåsan. Føret var for veldig spesielt interesserte dessverre, vi nesten sutret over hvordan skiføret har forfalt siste dagene. Alle vann er åpne eller med slushis (store som små), åpne bekker og myrer overalt, store åpne myrhull midt i skiløypen, veldig trist. Nei, vi trenger mer snø, men vannene i Østmarka er det bare å innse er usikre resten av sesongen ;-(

Første post ble 15 ved Slåttebråten, og den enkleste igår. Artig detalj, tror ikke jeg har lagt merke til ruinene før. Så bar det oppover Paradisdalen mens mørket seg på. Men det var ikke mye paradisaktig over skiløypen igår, det var åpne myrhull og overflommet vann flere steder i løypen, så her må man være forsiktig hvis man kommer nedover. Siste strekket opp Næssløypen var i dårlig forfatning, men de har jo varslet brøyting der resten av vinteren. Vel oppe på snuplassen var det såvidt vi så post 12 bak en stor brøytekant.

Vi lurer på om vi så ulvespor – kanskje ulveungdommene – i Næssløypen tilbake mot Paradisdalen, da vi fikk på hodelyktene. Hva tror dere, er det ulvespor eller etter stor hund. Løypen mot Bjønnebete er jo nå brøytet for skogsdrift så vi så ikke nylig gått skispor der fra siste dagene, og sporene ser veldig ferske ut.

Vel nede til hoveløypen fant vi ut vi skulle ta runden om post 14, og det gikk ganske greit på løypen mot Vangen. Vi passerte Kløftetjern og tok av fra løypen mot vannet og posten. Men hva så vi – slushis og helt åpen bekk rett ved der tidligere skispor krysset vannet (igjen, at de turde). Det var bare et par meter mellom skispor og åpent friskrennende bekk, så vi sto slukøret på feil siden av vannet og så lengselsfullt over mot posten på den andre siden. Trist at den sto SØ og ikke SV, så usikre som vannene er nå. Vi så ikke koden selvsagt, så veldig takknemling om noen kan dele koden til SJ-14 med meg, for ikke turde vi å risikere livet for en postkoden. Men vi var så nærme, så nærme.

Skal bli vanskelig å ta flere av Skijegerpostene iår, for etter å ha sett hvor åpent alt var, så skal ikke jeg utpå et Østmarkavann resten av sesongen. Vi var overrasket over at ALT ser åpent ut, så kommer det snø og legger seg over, så kan folk bli grundig lurt. Hadde vært fint om folk kunne dele noen av turene sine utenom vannene til de typiske vannpostene. På forhånd takk!

Poeng

Vi må jo tro det er klippekortet (i papir) som er det offisielle. Tidligere år har ingen av postene her på nett gitt mer enn 1 poeng, så at post 15 er feil nå, er nok bare en glipp som noen sikkert retter etterhvert.

Jeg tok post 15 i dag tidlig, og rakk tur/retur Krokhol før løypemaskinen kom i gang.

Første tur

Kjøpte kartet først i går, og var dermed ute akkurat i tide til å få med meg kaffeposten i dag. Gikk inn fra Marikollen, og tok post 5 først.Greie forhold, men det er jo ikke langt ned til grusen. Var litt skeptisk til å bevege meg på vannet frem til posten, men fulgte spor etter en annen skiløper og vegetasjonen som stakk opp tilsa at her var det mest myr under, så det gikk fint. Gikk tilbake og så ned til post 4.

Etter kaffeposten, stoppet jeg ved Østby på vei hjemover og ruslet inn til post 6.

Post 10

Barmark 31.des. Parkerte ved skytterbanen Losby. Gikk stien opp til Halssjøen og skogsbilveien fram til demningen. Valgte så tråkket (faktisk en sti) mot Klubbtjernet og så til Endtjern. Videre stien ned til golfbanen. Dette ble en utmerket rundtur.