Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – SJ13

Lang kveldstur til postene 13 og 14 fra Bysetermåsan

Fredag 21/3 var det meldt sol og fint vær, så vi var 4 skijegere som tok en langtur til fots fra Bysetermåsan til postene 13 og 14 etter jobb. Vi ble inspirert av innleggene som ble lagt inn for disse postene for et par uker siden, men valgte å ta dem sydfra. Spesielt etter at vi så hvor bart det var til post 11 helgen før.

Vi gikk mot klokken på vei til Vangen, blåsti med litt is i skyggepartiene over Pølseberget og langs vakre Tonevannet til post 13. Det var veldig greit å gå, og spesielt den lille stien langs Tonevann (nesten uten is) var en fin sti som ingen av oss hadde gått før.

Etter klippingen diskuterte vi ulike alternativer over mot post 14, og studerte ulike detaljkart vi hadde med oss. Vi ønsket å unngå våte myrer og for bratte skrenter, så vi fulgte terrenget og trakk nordover for å unngå myrene nord for vannet. Etterhvert kom vi på blåstien mellom Liseterputtene, så mot Steinsjøen og inn mot posten. Her var det en del snø i skyggepartier, som heldigvis fortsatt bar greit, men ikke mer enn av vi greit gikk på den.

Endelig fikk to av oss klippet på post 14, etter at vi tidligere så lengselsfullt over mot posten på min siste skitur i Østmarka iår (ref. tidligere innlegg 5/2). Det ble en liten rast for mat og te mens skumringen seg på. Så bar det sørover på blåstien mot veien ved Vangen i mørket, også helt grei og ganske bar. Eneste våte, vanskelige strekningen vi kom over, var da vi valgte å gå skiløypen siste delen før veien, for her var det svært vått og myrete. Men omsider kom vi oss over, og da gikk det raskt langs veien tilbake. Totalt ble rundtturen 13,5 km.

Post 13 Tonevann

I går var vi to damer som tok turen til post 13, vi gikk på beina. Parkerte ved Losby besøksgård og gikk innover til gapahuken ved Røirivann. Det var fint å gå hele veien og nesten bart frem til veiskille like før Feiringsetra, det har vært måket til veiskille pga. skogsdrift. Siste strekningen fram til gapahuken var det litt snø og is, så litt tyngre å gå, men greit nok. I gapahuken ble det en kaffe kopp i strålende solskinn, vi samlet krefter til turen gjennom skogen, regnet med at det kunne bli litt stritt. Vi fulgte blåløypa mot Tonevann. Det var vått mange steder, men lite snø så det gikk greit. Ved skiltet med Naturreservat, der blåløypa og grensa “berører” hverandre tok vi av fra løypa og skrådde over mot nordsiden av Tonevann, ganske vått.Da vi kom fram så vi ikke posten og gikk ut på odden hvor det ligger en hytte. Der nøt vi nistepakken og kaffen i solveggen på hytta. Utrolig deilig vær og nydelig utsikt over vannet. Heldigvis så vi posten på et tre i vannkanten fra hytta. Så skulle vi finne den da og det var litt utfordrende, den er nesten ikke synlig fra land (og på vannet kunne vi ikke gå det var pip åpent). Litt fram og tilbake så fant vi den og klippet, herlig!
En kjempeflott tur i perfekt vær, turen anbefales, det er fortsatt litt tid før posten tas ned.
Hilsen Grete Lill Gundersen