Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen – Post – SJ14

Lang kveldstur til postene 13 og 14 fra Bysetermåsan

Fredag 21/3 var det meldt sol og fint vær, så vi var 4 skijegere som tok en langtur til fots fra Bysetermåsan til postene 13 og 14 etter jobb. Vi ble inspirert av innleggene som ble lagt inn for disse postene for et par uker siden, men valgte å ta dem sydfra. Spesielt etter at vi så hvor bart det var til post 11 helgen før.

Vi gikk mot klokken på vei til Vangen, blåsti med litt is i skyggepartiene over Pølseberget og langs vakre Tonevannet til post 13. Det var veldig greit å gå, og spesielt den lille stien langs Tonevann (nesten uten is) var en fin sti som ingen av oss hadde gått før.

Etter klippingen diskuterte vi ulike alternativer over mot post 14, og studerte ulike detaljkart vi hadde med oss. Vi ønsket å unngå våte myrer og for bratte skrenter, så vi fulgte terrenget og trakk nordover for å unngå myrene nord for vannet. Etterhvert kom vi på blåstien mellom Liseterputtene, så mot Steinsjøen og inn mot posten. Her var det en del snø i skyggepartier, som heldigvis fortsatt bar greit, men ikke mer enn av vi greit gikk på den.

Endelig fikk to av oss klippet på post 14, etter at vi tidligere så lengselsfullt over mot posten på min siste skitur i Østmarka iår (ref. tidligere innlegg 5/2). Det ble en liten rast for mat og te mens skumringen seg på. Så bar det sørover på blåstien mot veien ved Vangen i mørket, også helt grei og ganske bar. Eneste våte, vanskelige strekningen vi kom over, var da vi valgte å gå skiløypen siste delen før veien, for her var det svært vått og myrete. Men omsider kom vi oss over, og da gikk det raskt langs veien tilbake. Totalt ble rundtturen 13,5 km.

Post 14

I dag ble det post 14, sannsynligvis den siste i vintersesongen. Vi la i vei på beina fra Losby gård og første stopp ble gapahuken ved Røiri. Det ble det en kaffekopp og appelsin før vi gikk videre. Tok blå/rød løype innover til løypekrysset ved Liseterputten (øst), der fortsetter blåløype videre forbi Grastjern og frem til Steinsjøen. Da er det bare noen meter til posten, deilig å klippe den. Nå var det tid for nistepakke og kaffe før returen. Det var jo meldt litt regn i ettermiddag, men det uteble heldigvis og vi fikk sol i steden. Det er ikke mye snø igjen inne i skogen nå. Fin tur, men vi var ganske slitne da vi nådde parkeringsplassen. Hilsen Grete Lill