Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Søgne og Songdalen OK

sesongen er avsluttet

Søgne og Songdalen Orienteringsklubb (SSOK) ble stiftet i 1988 da Songdalen o-klubb slo seg sammen med orienteringsgruppa i Søgne IL. Men orienteringsaktivitet har det vært i både Søgne og Songdalen siden 1947. I tillegg til å være aktive både i lokale og nasjonale løp har klubben mange ivrige turorientere. Første turorientering fant sted i 1970, som første klubb på sørlandet.

Terreng

Med sine store variasjoner egner terrenget i Søgne seg svært godt til orientering.Ved sjøen er det bratte, småkuperte koller med furu, einer og eikekratt mellom pytter og tjønner. Innenfor kan det være lauvskau og fin skogbunn, og helt i nord, på f eks Smørheia, er det et åpent, nesten høyfjellslignende terreng. I Songdalen er det også store variasjoner i terrenget. I Finsland er det mange store myrer og relativt åpen vegetasjon. Lenger sør i kommunen er terrenget mer kuppert og det er større grad av lauvskog.