Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

TIF Viking (Bergen)

sesongen er avsluttet

I disse koronatider har orienteringsgruppen i TIF Viking valgt å la turorientering være gratis fra nettsiden "turorientering.no".

Vi ønsker at flest mulig nå skal få komme ut i frisk luft og fin natur uten at det blir for tett sammenstimling av folk. Turorientering gir en fin mulighet til det.

Nye løyper vil bli lagt ut her etter hver.

Ha en fin tur i skogen.

Om Turn og Idrettsforeningen VIKING

TIF Viking er stiftet 17. mai 1892, og har gjennom de siste 100 årene vært en av de ledende idrettsforeninger i Bergen. Viking består av totalt 9 avdelinger; friidrett, kappgang, håndball, turn, orientering, ski, beachvolleyball, hytte og fjellgruppe og barneidrett. Foreningen har egen hall, Vikinghallen. Den består av 3 store haller, styrkerom, garderober, badstue, møtelokaler og klubbrom. I tillegg har vi 2 hytter. En på Vareggen og en på Mjølfjell som er en topp hytte med 25 sengeplasser. Både Vikinghallen og hyttene er mye brukt, både av foreningens egne medlemmer og til utleie for andre.

ARRANGEMENTER

I tillegg til den aktive idretten har arrangement av ulike slag vært en viktig del av foreningens drift. Skirennene på Torgalmenningen, hopprenn i Johanneskirkebakken under Melodi Grand Prix, Skirenn innendørs i Bergenshallen, Ulriken Over, Fredsmarsjen i 1995, World Cup i kappgang og orientering, og Norsk O-festival 2000 er alle arrangement som har satt sitt preg på byen og som har vært i regi av Viking.

I dag er Jentegangen, Fjellveiløpet, Vidden Over, Rundemanen Opp og nykommeren Bergen City Marathon som er de største og viktigste arrangementene for klubben. Bergen City Marathon er størst med over 5000 deltakere i 2013.

Av bragder innenfor idretten har Viking totalt tatt 27 kongepokaler i idrettene gang og friidrett. Vi har hatt OL deltakere i idrettene turn, friidrett og gang. Beste resultat er sølv. Disse strekker seg over en periode fra 1912 og helt fram til i dag. I tillegg til dette har vi et utall med norske og nordiske mestere i flere idretter.

Til tross for lang historie og rike tradisjoner er Viking fortsatt en klubb med store ambisjoner. Dette gjelder både på den idrettslige siden, men også på den arrangementsmessige siden. Viking er på alle måter en levende klubb med store vyer for fremtiden.

TEAM VIKING – VEIEN MOT TOPPEN

For å møte fremtidens krav innenfor toppidretten har Viking valgt å organisere den ypperste konkurranseidretten innenfor TEAM VIKING. Denne gruppen er direkte underlagt styret i hovedforeningen. Dette er gjort for å unngå at avdelingenes økonomiske og menneskelige ressurstilgang skal kunne bli avgjørende for utøvernes sportslige utvikling. I tillegg mener vi at ved å samle de beste fra de ulike i en gruppe, får vi et samarbeid på tvers av idrettene som vil føre til at vi får frem det beste i hver idrett.

Med dette skal Viking være i stand til å beholde utøverne gjennom hele sin idrettskarriere, og gi dem et fullgodt tilbud uansett hvilket nivå de befinner seg på.