Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

OL Toten-Troll (Østre Toten)

sesongen er i gang

Toten-trimmen 2021 er godt i gang!

Om du ikke har startet sesongen ennå, kan tur-o-konvoluttene fortsatt kjøpes på Totens Bokhandel, Toresen Sport og Skreia Sport og Spill. Tur-o-konvolutten koster fortsatt 250 kr, ekstra kontrollkort koster 10 kr. Sesongen varer til 24. september (starten på elgjakta).

Kartene med tur-o-poster kan også kjøpes enkeltvis i den nye appen Turorientering eller på turorientering.no for 50 kr per kart. Kartet Starum kan lastes ned gratis. Det er fordel å skrive ut kartet på 100 g papir med en fargelaser.

Opplegget består av totalt 70 poster, fordelt på kartene Starum, Hveemsåsen vest, Bygdeborgen, Torseterkampen, Vesterås og Skreitjerna (ovenfor Fjellhaug).

Kartene har påtrykte poster og postbeskrivelser. Naturlige plasser for parkering er merket med P. I tur-o-konvoluttene er det også et oversiktskart viser hvor kartområdene er, med veier til naturlige utgangspunkt for turene. Her er det også tegnforklaring som av plasshensyn er utelatt på kartene med poster. Merk at kartene har ulik målestokk.

Postene på Starum og i Hveemsåsen vest er lett tilgjengelige og derfor spesielt egnet for familier med barn. 5 av postene på Starum-kartet ligger på samme detaljer som stolper i Stolpejakten. Vi håper mange stolpejegere kan bli inspirert til også å prøve turorientering.

Kartet Bygdeborgen viser at terrenget er bratt. Men postene er lagt slik at det ikke skal være bratt å gå. Dersom du fordeler postene på to turer og tar postene i nummerrekkefølge – og i størst mulig grad følger stiene, kan dette bli fine turer i et flott terreng.

Kartet Skreitjerna dekker et område på åsen lengst ute i Totenvika. Kjør opp ved Fjellhaug (bomvei). Kartet er tegnet som et enkelt turkart, uten alle detaljer og farger som er vanlig på et konkurransekart.

Vi har i år lagt en farge på rammen (grønn er enklest, så kommer blått, rødt – og svart som det mest krev­ende). Fargen viser sånn noenlunde den totale vanskegraden på opplegget: tilgjengelighet, terrenget, stigning, avstander, postene, ... - uten at vi har innført vanskegrad på selve turene eller postene.

På enkelte poster henger et infoark om kulturminner, geografi, natur. Dette håper vi faller i smak.

Ta kontakt med ansvarlig for det aktuelle kartet dersom du oppdager noe galt med noen av postene.

Mer informasjon finner du via menyen til venstre. Det kan være lurt å følge med på Turbloggen. Der legges det ut info om problemer en kan støte på underveis - og annen nyttig informasjon. Bruk gjerne turbloggen til å fortelle om fine turer, gjerne med bilder – og om gjenglemte ting du måtte finne!

Det er tre måter du kan kvittere for at postene er funnet:

1   Skanne QR-koden med ny app for mobiltelefon: Turorientering*). NB: Velg først riktig tur i appen. Dersom det ikke er mobildekning på posten, kan du i ettertid registrere bokstavkoden i appen.

2   Registrere bokstavkodene på turorientering.no.

3   Notere bokstavkodene på kontrollkortet og levere/sende dette til Ola Brox, Tallsletta 4, 2848 Skreia når sesongen er over – og innen 10. oktober.

De som registrerer QR-kodene eller på nett, trenger ikke å sende inn kortene. Dette er første år med QR-koder. Vi regner med at dette skal fungere greit, men for sikkerhets skyld kan det være lurt også å registrere bokstavkoden, f.eks. ved å ta et bilde av posten.

Selv om du ikke skulle ha klart kravet til gullmerke, er det lurt å registrere seg. Oppnådde krav til bronsemerke og sølvmerke vil telle med for å få plaketter. Se under Merker og plaketter på hjemmesiden til OL Toten-Troll.

*) Du trenger ikke kjøpe kart/opplegg i appen eller på tur-orientering.no når du har kjøpt konvolutten.

På hyggekvelden til høsten blir det utdeling av merker/plaketter og trekning av fine premier blant de frammøtte som har oppfylt kravet til gullmerke og blant deltakere under 12 år som har klart kravet til bronsemerke.

Søndag 30. mai er det kaffepost ved Borgen, i tidsrommet kl. 12-15. Dette kan fint kombineres med å finne postene på kartet Bygdeborgen.

Medlemsskap

Det er ikke nødvendig å være medlem for å delta i turorientering. Men vi ønsker flere av dere som medlemmer! Send SMS eller e-post til Erlend Slokvik; 911 00 034, erlend.slokvik@friidrett.no.Og ved å melde deg inn, støtter du klubbens virksomhet. Det gir oss mulighet til å videreutvik­le Toten-trimmen og oppdatere kartene vi bruker. Medlemsskapet koster 100 kr per år. Å være medlem vil ikke føre til krav om å stille på dugnader.

OL Toten-Troll sin hjemmeside www.toten-troll.no

Her finner du info som ikke står her på turorientering.no. Først og fremst noe om Merker og plaketter, Historikk om Toten-trimmen, noe Statistikk og en Adelskalender.

 

Hilsen Trimkomiteen i OL Toten-Troll