Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

OL Toten-Troll (Østre Toten)

sesongen er i gang

Toten-trimmen 2019 er godt i gang!

Om du ikke har startet sesongen ennå, kan tur-o-konvoluttene fortsatt kjøpes på Toten Libris, Toresen Sport og Skreia Sport og Spill. Tur-o-konvolutten koster fortsatt 250 kr, ekstra kontrollkort koster 10 kr. Sesongen varer ut høstferien, dvs. til 6. oktober.

Opplegget består av totalt 70 poster, fordelt på kartene Stenberg, Engsmarka, Torsæterkampen, Langsætra og Myrsjøen, og opplegget fra 1969 som dekker området fra Torsætra og terrenget i sør/sørøst. På 3 av kartene er det lagt 5 lett tilgjengelige poster. Postene på Stenberg og i Engsmarka er lett tilgjengelige og derfor også egnet for familier. Og de er ekstra fine å ta nå på forsommeren – før undervegetasjonen kommer opp!

I tur-o-konvoluttene er det også et oversiktskart som viser hvor områdene er, med veier til naturlige utgangspunkt for turene, og en tegnforklaring, som av plasshensyn er utelatt på kartene.

Det er også i år mulighet til å kjøpe enkeltkart på nett - med inntegnete tur-o-poster. Dette kan være aktuelt dersom en ikke vil ha hele opplegget, men bare er interessert i postene på enkelte områder.

På de fleste kartene er det én post der det henger et infoark med opplysninger om kulturminner, geografi eller natur. Dette håper vi vil interessere mange.

Dersom du kommer over poster/utstyr som er skadet, fjernet eller flyttet, setter vi pris på om det blir gitt tilbakemelding til den ansvarlige for postene på det aktuelle kartet, slik at vi kan få rettet feilen.

Mer informasjon finner du via menyen til venstre. Det kan være lurt å følge med på Turbloggen. Der legges det ut info om problemer en kan støte på underveis - og annen nyttig informasjon. Bruk gjerne turbloggen til å fortelle om fine turer, gjerne med bilder – og om gjenglemte ting du måtte finne!

Det kan kvitteres for at postene er funnet ved å klippe i kortet – eller ved å registrere ”klippene” her på nettsida turorientering.no. Skriv da kodene ned på kontrollkortet – og skriv dette inn på nettet etter endt tur. Ev. kontrollkort leveres/sendes til Ola Brox, Tallsletta 4, 2848 SKREIA når sesongen er over – og helst før 10. oktober. De som benytter registrering på nett, trenger ikke i tillegg å sende inn kortene. Selv om du ikke skulle klare kravet til gullmerke, er det lurt å registrere seg. Også oppnådde krav til bronsemerke og sølvmerke vil telle med for å få plaketter. Se under Merker og plaketter på hjemmesiden til OL Toten-Troll.

På hyggekvelden til høsten blir det trekning av premier blant de frammøtte som har oppfylt kravet til gullmerke. Og det blir egen trekning blant deltakere under 12 år som har klart kravet til bronsemerke.

Søndag 1. juni er det kaffepostHjemmefronthytta, i tidsrommet kl. 12-15. Dette er startdagen for postene på åsen – og kan kombineres med å finne de 5 postene som ligger i området. I tillegg er det 5 poster i området Oksbakken - Tjuvåskampen. Det ligger til rette for en riktig lang dag på åsen. Også Rausteinshytta vil være åpen for en liten titt innom.

Søndag 18. august er det den tradisjonelle kaffeposten, ved Hommelsjøen, i tidsrommet kl. 12-15. Et besøk der kan kombineres med å finne flere av postene i det historiske opplegget fra 1969. Vi håper å treffe mange av dere der.

 

OL Toten-Troll sin hjemmeside www.toten-troll.no

Her finner du info som ikke står her på turorientering.no. Først og fremst noe om Merker og plaketter, Historikk om Toten-trimmen, noe Statistikk og en Adelskalender.

 

Hilsen Trimkomiteen i OL Toten-Troll