Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Takk til Ola Brox - og litt om Flyplassen

Takk til Ola Brox for forklaring på Hveem / Kvem, det er et interessant tema, som sagt har jeg, uten å være berørt, lest mye OA om denne navnedebatten. Mitt eget navneengasjement har jeg på Venabygdsfjellet, fjellområdet mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen langs riksveg 27, som noen dessverre har begynt å kalle Ringebufjellet, fordi det andre liksom ikke er fint nok. Men det blir en helt annen sak.

I dag hadde jeg tenkt å ta en maratondag på Flyplassen-kartet, målet var samtlige poster. Først fem poster med utgangspunkt ved Reinsvollsdammen, det gikk fint, stort sett fine stier, ukompliserte poster, og imponerende steiner ved post 63. Helt suverent! Så forflyttet jeg utgangspunktet til vegkrysset mot Buer, det startet bra, men posten lengst vekk av alle, post 68, måtte jeg rett og slett gi opp. Tett skog, vanskelig å få posisjonert seg i forhold til kartet, og finne en kolle inni denne tette skogen ble for vanskelig. Det eneste jeg fant var to startnumre fra et orienteringsløp for noen år siden. Ny tur i morgen, men da har jeg bare én post å konsentrere meg om, samt at jeg gjør en ny krysspeiling på datakartet ut fra de postene jeg nå har helt nøyaktig, slik at jeg skal ha best mulig utgangspunkt.

Det er nok mange turgåere på farten skjønner jeg, for der jeg hadde tenkt å ta meg fram til vegen igjen møtte jeg et STORT skilt i stien, med klar beskjed: “Forbudt å gå gjennom gardsplassen”. OK, da var det bare å snu da! Men jeg møtte 8 hyggelige turorienterere på turen!