Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Kaffeposten på søndag

Minner om kaffeposten på søndag, kl. 12-15, på Sønstebysetra (post 71, som bare kan registreres i dette tidsrommet).
Flere vil nok benytte anledningen til å ta post 46. Her er det lurt å ta den vestfra, via stien som går sørover fra Sønstebysetra. Prøvde (i dag) selv å krysse bekken for å ta en annen vei tilbake, med resultat at jeg plumpet skikkelig uti – og ble våt til langt opp på låret.

Skrevet av Ola Brox

Terrenget i Hveemsåsen

Avsluttet selv postjakten i Hveemsåsen i dag, med post 1 og 2, og 9 og 10. Post 10 illustrerer godt hvordan terrenget blir utpå sommeren. Omtrent uframkommelig, pga. høy undervegetasjon. Heldigvis var det litt mer åpent når jeg kom fram til senkningen.
Så neste år skal jeg ta postene i lavlandet allerede i mai!! Tror det kan være lurt for flere enn meg.

Skrevet av Ola Brox

Hveemsåsen - Kvemsåsen

Er ikke født totning – og “talar itte totning”, men har tross alt bodd her i snart 28 år, mye lengre tid enn jeg har bodd noe annet sted.
Av erfaring brukes muntlig både “Hvemsåsen” og “Kvemsåsen”, men ikke “Hveemsåsen”, altså med to e-er. Men skriftlig er nok Hveemsåsen (med to e-er) mer brukt enn Kvemsåsen, vil jeg tro.
(Hører ofte fra folk utenfor Toten at navnene Hveem og Sveen uttales med to tydelige e-er, mens det her uttales med én lang e (altså ikke som i Hvem og Sven, selv om det er én e).

Skrevet av Ola Brox

Toten-trimmen 2012

Moro å lese om erfaringer med postene, selv om dette i hovedsak har vært fra én av dere som deltar (mange takk til Per Lillevold!). Bloggen er jo ment som en formidling til andre tur-orienterere som benytter nettsiden turorientering.no. Dersom det er noe feil med poster e.a. som må rettes opp, er det fint om vi ansvarlige også varsles direkte (ola.brox@gmail.com / 908 71 352).

Høstsesongen starter nå (hvor ble det forresten av sommersesongen??). Det er enda god tid til å finne de postene en ikke har funnet ennå. Men postene på Karidal-kartet og i Hveemsåsen kan være noe mer krevende å gå til såpass seint i sesongen (pga. høy undervegetasjon). Neste søndag er det kaffepost (post 71). Denne posten er bare “aktiv” på selve dagen (12. aug. kl. 12-15).

Så håper vi at flest mulig av alle som deltar, registrerer klippene – enten på nettet eller ved å levere/sende inn kontrollkortet etter endt sesong. Vi har innført nye regler for oppsamling av merker fram til de ulike plakettene. Tidligere var det bare gullmerker som telte med. Fra og med i år vil også sølv- og bronsemerker telle med. Vi lar også denne regelen ha tilbakevirkende kraft. Det vil altså være lurt å registrere klippene selv om en ikke klarer gullmerke.

En oppfordring til slutt. Dere som hadde tenkt å gi dere etter 60 poster i vårt område; postene på Flyplasskartet ligger i et flott turområde. Og kartet er av beste kvalitet. Kan love dere fine naturopplevelser. Bildene viser post 63 som ligger mellom store steiner. God postjakt.

Hilsen Trimkomiteen v/Ola

Skrevet av Ola Brox